shutterstock_316576214
Despre Tine

pantofi cu toc picioare

Ce spune lungimea tocurilor despre o femeie. O fotografie-manifest face furori pe internet

Etichetarea oamenilor in functie de modul in care se imbraca este complet gresita. De aceeasi parere au fost si cei de la "Terre De Femmes", o organizatie elvetiana care promoveaza egalitatea de gen.

Alaturi de studentii scolii Miami Ad din Germania, artista Theresa Wlokka a realizat pentru organizatie o serie de imagini care trag un semnal de alarma asupra modului in care femeile sunt percepute in functie de stilul vestimentar adoptat.

Compozitia vizuala are menirea de a ne reaminti ca o femeie care poarta pantofi cu toc foarte inalt nu trebuie judecata ca fiind promiscua, la fel cum o doamna cu incaltaminte joasa nu trebuie considerata plictisitoare sau neingrijita.

Foto: Ads of the World

Campania din 2015 a celor de la "Terre De Femmes" a fost creata dupa ce o studenta din Vancouver a facut furori pe internet la publicarea unei imagini intitulate "Judecati". Din poza ei, realizata in 2012, reieseau parerile oamenilor despre o femeie in functie de lungimea fustei pe care o poarta.

Si creatia ei surprindea picioarele unei femei si apelativele pe care aceasta le primeste in functie de alegerea vestimentara pe care o face - toate inscriptionate ca pe un cilindru gradat.

Intrebata de ce crede ca fotografia rezoneaza atat de profund cu milioane de femei din intreaga lume, Rosea Lake a raspuns ca: "Este o articulare concisa si atractiva din punct de vedere vizual a ceea ce gandim multe. Cred ca suntem pregatite sa vorbim despre asprimea cu care suntem judecate. Manifestul meu a fost doar un mic impuls."

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri