shutterstock_754479781
Despre Tine

femeie laptop ochelari lucru

Cel mai popular curs online are peste 1 milion de inscrisi. Ce vor oamenii sa invete cat stau in izolare

Una dintre marile invataminte din spatele cursului "Stiinta fericii" - cel mai popular curs din toate timpurile de la Universitatea Yale - este aceea ca adevarata fericire nu vine din circumstantele sau din realizarile noastre.

Potrivit Prof. Dr. Laurie Santos, fericirea vine din practici simple, din trairea clipei si conexiunile pe care le stabilim cu cei din jurul nostru.

Cursul, care este disponibil online de aproximativ doi ani prin intermediul platformei Coursera, a devenit gratuit. Oricine poate participa la prelegeri, iar cei care vor acces la materiale de lucru si o diploma de absolvire trebuie sa plateasca 49 ​​de dolari.

Peste un milion de oameni s-au inscris deja pentru "Stiinta Fericirii", care a inceput prima lectie pe 24 martie.

"Suntem intr-un moment deosebit de provocator atat pentru sanatatea fizica, dar si pentru cea mentala", a spus dr. Santos, care a creat cursul tocmai pentru a-i ajuta pe studentii de la Yale sa-si gestioneze emotiile si sa faca fata mai bine vietii la universitate.

Concentrarea pe obiective realizabile este o modalitate buna de eliminare a anxietatii, iar un astfel de curs online gratuit poate ajuta la crearea de practici pentru imbunatatirea sanatatii mentale.

"Credem ca trebuie sa ne schimbam circumstantele vietii pentru a deveni mai fericiti. De fapt, realizarea unei conexiuni, recunostinta si trairea clipei ne ajuta sa ne simtim cu adevarat impliniti", a spus Prof. Dr. Laurie Santos pentru CNN.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri