femeia rac
Horoscop

Racul, cel mai sensibil nativ din zodiacul european. / Foto: Profimedia

Am intrat în zodia Racului, cea mai sensibilă din horoscopul european. Compatibilități, calități și defecte

Guvernată de Lună, zodia Rac, zodie feminină de apă, este cea mai dificilă şi cea mai sensibilă din zodiacul european, în care este al patrulea semn. Cele două simboluri primordiale conferă nativilor trăiri interioare şi emoţii puternice.

Zodia Rac urmează zodiei Gemeni şi începe odată cu solstiţiul de vară, în 22 iunie, încheindu-se în 22 iulie. Este prima zodie de vară, perioadă în care lumina Soarelui creşte tot mai mult, nopţile devin tot mai călduroase, întreaga natură este în plină expansiune, iar aceste evenimente au o influenţă în definirea caracterului celor născuţi în această perioadă, scrie Agerpres.

Nativul zodiei este cel mai sensibil, cel mai grijuliu dintre nativii celor 12 zodii ale zodiacului european, este atent şi plin de compasiune, generos cu dragostea lui, dar şi foarte uşor de rănit. Din acest motiv, se ascunde în spatele unei carapace dure, protejându-şi cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile.

Calitățile și defectele celor născuți în zodia Rac

zodia rac
Racul, cel mai sensibil nativ din zodiacul european. / Foto: Profimedia

Citește și: Unde ar trebui să mergi în vacanță în funcție de zodie. Te vei simți ca acasă în aceste locuri

Principala sa calitate este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, fiind mereu gata să ofere o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit site-ului www.eastrolog.ro. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.

Nativul are nevoie de protecţie şi dragoste mai mult decât orice alt semn al zodiacului, dar şi de un stil de viaţă echilibrat, de confort psihic şi financiar, fără de care devine irascibil şi capricios. Deoarece nu îşi arată adevăratele sentimente prea uşor, atitudinea nativului Rac este, de obicei, greu de înţeles sau chiar interpretată în mod greşit.

zodia rac
Racul, cel mai sensibil nativ din zodiacul european. / Foto: Profimedia

Tradiţionalist şi conservator, tendinţa lui este de a privi necontenit spre trecut. El respectă valorile morale autentice, dar cu toate acestea, dispoziţia de moment a nativului este schimbătoare, fapt care se datorează în bună parte astrului selenar, care trece prin numeroase faze luminoase.

Defectul celor născuţi în cadrul zodiei poate fi ataşamentul puternic şi rapid, fluctuaţii emoţionale puternice. Ei pot deveni negativişti sau extrem de suspicioşi.

Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni, ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.

Citește și: Zodia Berbec. Compatibilități, trăsături, dietă. Cum se conturează noul an astrologic

Cum este bărbatul Rac

Dintre toţi nativii zodiacului, bărbatul Rac este considerat cel mai puţin stabil, cel mai introvertit şi emotiv, dar are multe calităţi pentru care poate fi apreciat. Este dotat cu multă imaginaţie şi creativitate. Nu are o înclinaţie deosebită spre afaceri, dar în meseria pe care şi-o alege devine profesionist. Iubeşte viaţa de familie, este protector şi stabil. Trădarea îl răneşte cumplit şi chiar dacă în mod raţional iartă, emoţional nu va uita niciodată. Este un tată foarte bun şi se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator şi prieten.

Cum este femeia Rac

femeie in zodia rac
Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot zodiacul. / Foto: Shutterstock

Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot zodiacul, fiind una dintre cele mai iubite femei din zodiac. Pune mare accent pe confortul ei şi caută mereu susţinere în persoanele dragi din jurul ei. Este maternă, pasională şi blândă, plină de şarm şi sensibilă la orice compliment. Preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna, notează site-ul www.venus.org.ro. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include şi nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult - stabilitatea. Şi e mult prea înţeleaptă pentru a nu înţelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia. Femeia Rac poate deveni o excelentă profesoară sau scriitoare, poate munci cu drag într-o librărie, într-o editură sau într-un muzeu de istorie.

Copilul Rac este foarte legat de mama lui

Copilul Rac, drăguţ şi sensibil, va crea o legătură foarte puternică cu mama sa şi va plânge la cel mai mic semn de separare. Se simte cel mai bine acasă, înconjurat de familie şi de animale de companie, precum şi în locurile familiare, cu sunete şi mirosuri care îi sunt cunoscute, menţionează site-ul www.copilul.ro. Are o personalitate deosebită, este un copil emotiv şi foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în jur. Preferă jocurile liniştite, paşnice, evită violenţa sub orice formă. Îi place să meargă la şcoală, este perseverent şi prietenos.

Citește și: Zodia Taur. Ce le poartă noroc acestor nativi și cum pot fi cuceriți. Compatibilități cu alte semne

Compatibilitatea cu alte zodii

Excelentă (100%) - Rac, Scorpion, Peşti
Bună (80%) - Fecioara, Taur
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Scorpion
Nerecomandabil (10%) - Leu, Gemeni

Curiozități

Piatra mistică - perla
Ziua norocoasă - luni
Numerele norocoase - 3 şi 8
Culori norocoase - albastru, argintiu
Simţul cel mai dezvoltat - gustul

Etichete: zodii , horoscop , zodia rac , rac

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri