cat costa o vacanta in maldive
Timp Liber

Cât costă o vacanță în Maldive și care sunt principalele obiective turistice de pe insule. Ce poti vizita acolo

Înainte de pandemia de coronavirus, mulți își planificau singuri vacanța în Maldive, de la bilet la avion până la cazare și intrarea la obiectivele turistice. Însă în 2021, când situația este destul de incertă, călătorii preferă apeleze la agenții de turism, pentru mai multă siguranță și mai putină bătaie de cap. Cât costă o vacanță în Maldive? Depinde de pachetul oferit de agenție, desigur, însă nu prea ai cum scapi cu mai puțin de 1200 de euro preț de start.

Unde sunt insulele Maldive

Maldive sau Insulele Maldive sunt situate la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Este o țară exotică, cu temperaturi ridicate întreg anul și o destinație tropicală perfectă pentru iubitorii vieţii marine și a peisajelor de vis.

Cât costă o vacanță în Maldive

Se pare Maldive este noua destinație preferată de turiștii români pe timp de iarnă. Aceștia au luat insulele cu asalt și postează pe rețelele de socializare imagini de vis, indemnându-i și pe alții plece în acest paradis.

Agențiile de turism au acum chartere către Male, așa ideea de a merge în Maldive este destul de tentantă. Cât costă totuși o vacanță în Maldive? Majoritatea pachetelor pleacă de la 1200 de euro de persoană, pentru o săptămână. Ce conține pachetul? Zbor direct, hotel de 4 stele, o masă sau două incluse. Evident, pentru all inclusive și o stea în plus, prețul creste cu câteva sute de euro.

Însă daca visezi la niște bungalouri direct pe plajă, atunci un preț mai aproape de realitate ar fi în jur de 2000 de euro de persoană, pentru o săptămână, cu all inclusive.

Când e cea mai bună perioadă a anului mergi în vacanță în Maldive

Perioada cea mai bună mergi în vacanță în Maldive este din noiembrie până în aprilie. Deși este o destinație cu temperaturi ridicate întreg anul, există perioade cu ploi abundente pe care dorești le eviți în vacanța ta.

Cât te costă călătorești de pe o insulă pe alta

Odată ajunși în Maldive, veți vrea explorați frumusețea tuturor insulelor. Mijloacele de transport între insule sunt feribotul, hidroavionul sau barca cu motor.

Prețurile feribotului variază între 5-25 dolari. Dacă un feribot nu circulă în ziua în care aveți nevoie sau insula pe care o alegeți este prea departe pentru a fi accesată cu feribotul, puteți ramâne o noapte în Malé sau puteți opta pentru o barcă cu motor foarte scumpă (în jur de 300-400 dolari) sau un zbor intern de 200 dolari.

Citeşte şi: Ce poți face în vacanță în Maldive. Top activități distractive pentru un sejur de vis

Ce vizitezi în Maldive. Principalele obiective turistice

Insula Milaidhoo

Acest complex luxos de tip boutique este  situat în rezervația biosferei UNESCO, aproape de golful Hanifaru. Reciful de corali al complexului este zonă protejată și este recunoscut ca loc excelent pentru snorkelling și scufundări. Insula frumoasă, cu vegetație tropicală abundentă, este mărginită de plaje cu nisip fin alb și înconjurată de un recif de corali.

Insula Alimatha

Situată pe marginea de est a Maldivelor, în faimosul atol Felidhe, Alimatha este una dintre cele mai cunoscute insule pentru Scuba diving. Stațiunea care acoperă insula poate fi adesea văzută plină de scafandri care vin exploreze frumoasele păduri de corali și zidurile marine care înconjoară țărmurile.

Insula Maafushivaru

Aceasta insulă se numără printre favoritele turiștilor. Impresionează prin serviciile sale de clasă mondială și intimitatea romantică, un recif ideal pentru iubitorii de snorkelling, un restaurant pe apă și o piscină infinită pe malul mării.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri