Ce prefera să mănânce prințesa Diana. Preparatul sănătos care a ajuns să o exaspereze: „Oriunde merg, mi se servește asta!”

Deși avea acces la cele mai sofisticate preparate cât timp a locuit la Palatul Kensington, prințesa Diana era prefera alimentația sănătoasă și simplă. Totuși, potrivit fostului ei bucătar, Darren McGrady, chiar și ea ajunsese să se sature de un preparat considerat rafinat și extrem de sănătos: somonul.

Într-un videoclip postat pe YouTube, McGrady a povestit că pe cât de apreciat era peștele bogat în acizi grași Omega-3, pe atât de mult ajunsese să o exaspereze pe prințesă. Motivul? La fiecare eveniment, fie că era organizat de o fundație caritabilă, fie de gazde care doreau să o onoreze, meniul începea invariabil cu aceeași întrebare: „Care este mâncarea preferată a prințesei?

Citește și: Micul dejun preferat al prințesei Diana, dezvăluit de fostul ei bucătar: „Îl mânca în fiecare zi, cu 20 de ani înainte să fie la modă”

„Dacă mergea la prânz, organizațiile cu care colabora sunau la palat și întrebau mereu ce îi place. Îmi amintesc că într-o zi am fost întrebat direct: «Care este felul preferat al prințesei, ce mănâncă acum?» Și eu am spus că adoră somonul”, a povestit McGrady.

Însă reacția Dianei nu a întârziat să apară. „Mor de foame, spune-mi că nu e din nou somon. Ce aveți voi, bucătarii, cu somonul? Oriunde merg în ultima vreme, toată lumea servește somon!”, i-ar fi spus aceasta, ușor amuzată, dar și vizibil plictisită de repetiție.

Realizând că situația i-a cam scăpat de sub control, McGrady a decis imediat să diversifice meniurile. „Am glumit cu ea, la un moment dat, că acum era vina mea că primește prea mult pui”, a adăugat acesta, potrivit Mirror. 

Citește și: De ce îşi purta prinţesa Diana părul scurt. Motivul pentru care nu şi-a mai schimbat tunsoarea

În ciuda acestui episod, Diana a rămas fidelă principiului său de a mânca sănătos. Somonul a continuat să facă parte din dieta ei, alături de preparate pe bază de pui, pește sau legume, fiind considerate opțiuni nutritive, bogate în proteine, vitamine și grăsimi bune.

Prințesa Diana, 1981 / Foto: Profimedia

Fostul bucătar a povestit în repetate rânduri cum trecerea din bucătăria reginei Elisabeta a II-a, unde sosurile grele și mâncărurile bogate erau regula, la cea a prințesei Diana i-a schimbat complet stilul de gătit. „Nu am avut niciodată vită în meniu, decât atunci când erau băieții acasă. Nu mânca porc. Ocazional servea miel când primea invitați, dar în rest opta pentru preparate mai ușoare”, a explicat McGrady.

Tot el și-a amintit și felul jucăuș al prințesei de a privi echilibrul dintre mâncare și sport: „Îmi spunea mereu: «Tu ai grijă de grăsimi, iar eu mă ocup de carbohidrați la sală».”

Mărturiile lui McGrady se leagă de imaginea Dianei ca femeie care și-a dorit să transmită fiilor săi valori solide. Fostul ei secretar privat, Patrick Jephson, a subliniat recent că lecțiile lăsate de aceasta rămân de actualitate: „Dacă vor studia cu atenție viața prințesei Diana, și sper că o fac des, William, Harry și consilierii lor vor înțelege că ea le-a lăsat multe exemple de urmat, dar și câteva avertismente importante.”

Citește și: Numele secret pe care l-a ales Prințesa Diana când și-a creat rochia de mireasă are legătură cu Camilla: „Eram puțin paranoică”

De asemenea, biograful regal Andrew Morton a reflectat asupra moștenirii sale, sugerând că Diana ar fi putut fi astăzi un liant între cei doi frați, în ciuda tensiunilor care îi despart. „Diana spunea mereu că are doi băieți cu un scop, cel mic urma să fie alături de cel mare în sarcina dificilă de viitor rege”, a declarat Morton.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.