Kate Middleton
Actualitate

Kate Middleton / Profimedia Images

Kate Middleton, primele declarații după fotografia controversată: ”Îmi pare rău pentru orice confuzie!” Spune că a editat-o singură

Update 12:55: Kate Middleton a transmis o declarație după controversele stârnite de fotografia făcută publică pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, în cadrul căreia apare alături de copiii ei.

Într-o postate făcută pe contul de Instagram a Palatului Kensington, prințesa de Wales a mărturisit că ea a fost cea care a editat fotografia.

„Ca mulți fotografi amatori, ocazional experimentez și editarea. Îmi pare rău pentru orice confuzie pe care a creat-o fotografia de familie distribuită ieri. Sper că toți ați avut o zi a mamei foarte fericită”, a fost mesajul transmis de Kate. 

Știrea inițială

Fotografia cu prințesa de Wales, Kate Middleton și cei trei copii ai ei și ai prințului William, care a fost dată publicității de Palatul Kensington, a stârnit numeroase comentarii. Dacă unii dintre fani au reacționat dur, atrăgând atenția asupra unor „gafe de editare”, mai multe agenții de presă au retras-o, considerând că nu respectă standardele editoriale.

Palatul Kensington a postat duminică fotografia cu Kate şi cei trei copii ai săi, alături de un mesaj de mulţumire din partea prinţesei, primele sale comentarii publice de la operaţia abdominală suferită în ianuarie.

Kate Middleton, alături de copiii ei / Profimedia Images

Agenţiile de presă, inclusiv Getty, Reuters, Associated Press şi AFP, au retras fotografia mai târziu în cursul zilei. Editorii de imagine de la Reuters au declarat că o parte din mâneca puloverului fiicei lui Kate nu se alinia corect, ceea ce sugerează că imaginea a fost modificată.

Reuters nu a putut stabili imediat cum, de ce sau de către cine a fost făcută modificarea.

Principalele agenţii de fotografie de presă interzic publicarea imaginilor care au fost editate excesiv.

Manualul de jurnalism al Reuters precizează, de exemplu, că instrumentul de editare Photoshop poate fi utilizat doar în cazuri foarte limitate. "Noi folosim doar o mică parte din potenţialul său pentru a formata imaginile noastre, pentru a le tăia şi a le mări şi pentru a echilibra tonul şi culoarea."

Citește și: Ce relație este, de fapt, între Kate Middleton și Meghan Markle. Gestul care a trădat-o pe prințesă: „A fost un eveniment tensionat”

Palatul Kensington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Reuters a precizat că a retras imaginea în urma unei revizuiri post-publicaţie. "Revizuim problema", a spus un purtător de cuvânt.

De asemenea, mulți dintre fanii cuplului regal s-au arătat intrigați de faptul că prințesa de Wales nu poartă inelul de logodnă, mai ales că ea obișnuia să-l aibă mereu.

Totodată, fanii au sesizat că geaca purtată de Kate Middleton are fermoar într-o parte, în timp ce în cealaltă, nu.

„Asta le aduce un prejudiciu de imagine membrilor regali. Erau conștienți de faptul că orice imagine cu Kate va stârni un interes uriaș. Partea neplăcută este că acum oamenii vor pune sub semnul întrebării orice declarație făcută cu privire la starea ei de sănătate”, a declarat scriitorul regal Peter Hunt, potrivit Daily Mail. 

Palatul a precizat că fotografia a fost făcută de soţul lui Kate, prinţul William, moştenitorul tronului, săptămâna trecută. Aceasta o arăta pe Kate, în vârstă de 42 de ani, zâmbind, înconjurată de prinţii George şi Louis şi de prinţesa Charlotte.

Citește și: Cum a reacționat prințul William când Harry i-a spus că are o relație cu Meghan Markle. Kate Middleton a asistat la discuție

Kate a fost absentă din viaţa regală publică din ziua de Crăciun, stârnind zvonuri şi speculaţii pe reţelele de socializare cu privire la starea de sănătate a prinţesei.

Palatul Kensington a declarat în momentul intervenţiei chirurgicale că este puţin probabil ca prinţesa să revină la îndatoririle oficiale până după Paşte.

Kate Middleton a fost operată în luna ianuarie

Catherine, prinţesa de Wales și soţia moştenitorului tronului britanic, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală planificată, la un spital privat din Londra, a anunţat miercuri Palatul Kensington, informează BBC.

Operaţia, care a avut loc marţi, a fost un succes, dar Catherine va rămâne în spital timp de zece până la 14 zile, a precizat Palatul.

"Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puţin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paşte", se arată într-un comunicat.

Kate, în vârstă de 42 de ani, foarte populară în rândul publicului britanic, "doreşte să-şi ceară scuze (...) pentru faptul că trebuie să-şi amâne viitoarele angajamente. Ea spera să poată recupera cât mai multe, cât mai curând posibil", notează sursa citată.

Citește și: Prințul și prințesa de Wales au publicat fotografia de Crăciun. În imagine apar copiii lor. „Ce surpriză! Ce familie frumoasă!”

Palatul a indicat că "nu va oferi informaţii zilnice" cu privire la starea de sănătate a prinţesei de Wales "decât atunci când există informaţii noi semnificative".

Nu s-a oferit nicio explicaţie cu privire la motivele acestei spitalizări, dar, potrivit mass-media britanice, Kate, a cărei ultimă apariţie publică a fost de Crăciun, nu suferă de cancer.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri