relatii infidelitate
Relatii

cuplu care sta pe banca in timp ce barbatul tine de mana o alta femeie

Cine ascunde mai bine o infidelitate: femeia sau barbatul? Rezultatele inedite ale unui studiu

Oamenii de stiinta au dezvaluit ca femeile isi pot da seama daca un barbat este infidel doar privindu-i chipul, pe cand barbatii sunt mai putin capabili sa identifice o femeie infidela la prima vedere.

Cercetatorii de la Universitatea din Australia de Vest au luat un grup de 1.500 de persoane si le-au aratat poze cu 189 de adulti caucazieni (101 barbati si 88 de femei). Apoi, i-au provocat sa identifice care dintre persoanele prezentate au fost infidele partenerilor lor.

Respondentii au fost apoi provocati sa clasifice figurile in functie de probabilitatea de a insela, pe o scara de la unu la 10, unde unu insemna "sanse mici sa fie infidel", iar 10 "extrem de probabil sa fie infidel".

Rezultatul, publicat in revista Royal Society Open Science, a aratat ca "atat barbatii, cat si femeile pot sa evalueze corect barbatii infideli, dar nu si doamnele si domnisoarele care calca stramb intr-o relatie".

Rezultatele nu au fost cele la care se asteptau, au recunoscut oamenii de stiinta.

"Atat barbatii, cat si femeile au aratat o precizie incredibila in a identifica figurile barbatilor infideli. Cand a venit vorba de chipurile infidelelor, lucrurile nu au stat deloc bine. Asta ne-a facut sa concluzionam ca femeile se pricep sa ascunda mai bine aventurile", au scris cercetatorii.

In ciuda constatarilor, unul dintre oamenii de stiinta implicati in studiu a avertizat ca nu trebuie sa sarim la concluzii despre viitori parteneri chiar de la prima intalnire: "Daca ne vom baza doar pe primele noastre impresii pentru a detecta tradatorii, putem face erori substantiale", a spus dr. Foo.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri