Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a
Actualitate

Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți 73 de ani. / Foto: Getty Images

10 glume și gafe îndelung comentate ale prințului Philip, unul dintre cei mai iubiți membri ai familiei regale

Prințul Philip, duce de Edinburgh, cel mai mare sprijin al reginei Elisabeta a II-a în cele peste șapte decenii de conviețuire, a fost și campionul glumelor mai puțin inspirate, considerate uneori rasiste sau sexiste, ce au pus familia regală într-o poziție incomodă.


Gafele prințului consort au fost îndelung comentate de-a lungul timpului, dar iertate, căci felul lui carismatic de a fi și statutul l-au transformat într-o figură iubită în cadrul monarhiei britanice. În 2017 a decis să se retragă din viața publică, însă mulți spun că stilul direct și șugubăț au fost moștenite de prințul Harry. Cei de la BBC au strâns câteva dintre cele mai discutate momente ale prințului Philip.

Citește și: Cui i-a lăsat prințul Philip averea. Suma strânsă, mult mai mică decât a reginei Elisabeta a II-a

10 replici ale prințului Philip, care au fost considerate gafe

1. „Toată lumea spunea că trebuie să avem mai mult timp liber. Acum se plâng că sunt șomeri” - în timpul recesiunii care a lovit Marea Britanie în 1981
2. “Încă mai aruncați cu sulițe unii în alții?”- a fost întrebarea adresată unui om de afaceri aborigen australian, în timpul vizitei efectuate într-un parc tematic din pădurile tropicale din Queensland. 
3. "Arătaţi de parcă v-aţi pregăti de culcare", i-a spus în 2003 preşedintelui Nigeriei, Olusegun Obasanjo, îmbrăcat într-un costum tradiţional.


4. În octombrie 2013, către Malala Yousafzai, susţinătoare a dreptului la educaţie al fetelor, care a supravieţuit unei tentative de asasinat a talibanilor: "Copiii merg la şcoală pentru că părinţii lor nu-i doresc în casă".
5. "Ești prea gras să fii astronaut” - i-a spus unui băiat în vârstă de 13 ani care i-a zis că vrea să ajungă în spațiu.

Citește și: Imaginea adorabilă făcută publică de Kate Middleton. Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a, înconjurați de strănepoți

6. „Dacă mai stați aici pentru mult timp o să aveți toți ochii oblici” - către un grup de studenți britanici în timpul unei vizite regale în China
7. "O, nu, s-ar putea să iau vreo boală groaznică" a răspuns el când a fost întrebat dacă ar dori să mângâie un koala în timp ce se afla într-o călătorie în Australia, în 1992.
8.  „Lucrezi într-un club de striptease?” - către o cadetă în vârstă de 24 de ani a Marinei Marii Britanii care i-a spus că lucrează într-un club.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

9. „Nu sunteți majoritatea din voi urmași ai piraților?” - către un locuitor bogat al Insulelor Cayman.
10. „Arăți ca un sinucigaș cu bombă” - a fost replica dată unei tinere polițiste care purta o vestă antiglonț.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri