Queen Elizabeth II and the Duke of Edinburgh pose with their great grandchildren, Balmoral Castle, UK - 14 Apr 2021
Actualitate

Regina Elisabeta, prințul Philip și șapte strănepoți, într-o imagine din 2018. Foto: Profimedia

10 reguli pe care trebuie să le urmeze copiii Familiei Regale Britanice. Nu au voie să joace Monopoly și fac cursuri de bune maniere

Să te naști într-o familie regală vine cu o mulțime de avantaje, dar și cu îndatoriri și reguli pe care trebuie să le respecți de la naștere. Iată câteva dintre cele care gravitează în jurul copiilor care se nasc sub semnul Casei Regale Britanice, conform celor de la publicația Marie Claire.

1. Nașterea lor trebuie anunțată publicului

nume copil printul harry

Tradiția spune că, după nașterea unui copil din familia regală, la porțile Palatului Buckingham trebuie să apară un anunț scris care vestește marea bucurie.

Citește și: Prințul George, cel mai înfocat susținător al naționalei de fotbal a Angliei. A fost adorabil într-un costum asortat cu al tatălui său

2. Trebuie să fie botezați

Regina Elisabeta a II-a este capul Bisericii, așa că toți membrii familiei trebuie botezați. Slujba este oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury, iar în cristelniță este Apă Sfântă din râul Iordan. Inclusiv Meghan Markle a trecut printr-o astfel de ceremonie înainte de nunta din 2018.

3. Trebuie să învețe bunele maniere

kate middleton si printesa charlotte

Copiii din familiile regale sunt "antrenați" pentru a se purta desăvârșit în public încă de când sunt îndeajuns de mari să poată sta la o masă. Cei mici trec prin adevărate cursuri de bune maniere. "Sunt crescuți cu cine formale, merg la evenimente și învață totul de la tonul vocii la cum să se îmbrace și cum să facă plecăciuni", a povestit Myka Meier, expert regal, pentru People.

4. Trebuie să-și însoțească părinții la evenimentele importante și în turneele regale

kate middleton si printul william

Încă de când sunt foarte mici, copiii din familiile regale sunt învățați cum să se poarte la evenimente publice, întrucât iau parte alături de părinții lor la îndatoririle regale pe care cei mari le au de împlinit. Nu lipsesc de la nunți, botezuri și nici de la parada anuală dată în cinstea reginei, Trooping the Colour. Mai mult, își însoțesc părinții și la turneele din afara țării.

5. Doi moștenitori ai tronului nu pot călători împreună în același avion

Pentru a se asigura linia la suvernaitatea Marii Britanii, doi moștenitori ai tronului nu au voie să călătorească împreună în același avion decât dacă regina le permite acest lucru.

Citește și: ”Am șase ani, fac ce vreau!” Prințul William, dezvăluiri despre fiica lui: ”Charlotte spune tuturor că are 16 ani!”

6. Nu au voie să joace Monopoly

O regulă bizară spune că cei mici nu pot juca Monopoly. Jocul a fost interzis la Palat din cauza conflictelor generate în trecut de competitivitatea membrilor familiei regale.

7. Trebuie să fie în alaiul mireselor de la nunțile regale

La recentele nunți care au avut loc în cadrul familiei regale, de multe ori au atras atenția copiii din alaiul miresei. Prințul George și prințesa Charlotte au furat toate privirile la nunta prințului Harry și la cea a prințesei Eugenie.

8. Nu au voie să se îmbrace în negru la evenimentele de zi, dar trebuie să aibă o astfel de ținută mereu la îndemână

Negrul este culoarea doliului și la Casa Regală a Marii Britanii, așa cum este în multe țări din lume. Toți membrii familiei, inclusiv copiii, nu au voie să poarte negru la evenimentele din timpul zilei. O excepție a fost făcută până acum: costumul militar purtat de prințul George la nunta unchiului său. Deși nu se pot prezenta în negru în public, toți cei din familie trebuie să aibă la îndemână o ținută în această culoare, indiferent de locul în care se află. Această regulă a fost insituită de regină după ce a fost prinsă pe picior greșit când a murit tatăl ei. Aflată în Africa, aceasta nu avea nicio rochie neagră în bagaj.

Citește și: Cei doi copii îi sunt mereu aproape! Cum și-a arătat Meghan Markle dragostea față de Archie și Lilibet în clipul ei aniversar

9. E de așteptat ca băieții să urmeze un stagiu militar

Tradiția spune că toți bărbații din familia regaă trebuie să-și servească țara în diverse ramuri militare. Prințul Philip și fiul său, prințul Charles, au ales Forțele Navale, în timp ce prințul William a optat pentru Forțele Aeriene, iar prințul Harry a intrat în cadrul Armatei Terestre.

10. Fetele nemăritate nu pot purta diademe

Diademele sunt rezervate doar femeilor măritate. De aceea, nu o vom vedea prea curând pe prințesa Chaerlotte cu o tiară pe cap.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri