Liz Truss becomes PM
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a, la castelul Balmoral, Scoția. 6 septembrie 2022. Profimedia

A fost publicat certificatul de deces al reginei Elisabeta a II-a și dezvăluită astfel cauza morții

Certificatul de deces al reginei Elisabeta a II-a a fost publicat. Potrivit acestuia, suverana a murit de „bătrânețe”, la vârsta de 96 de ani, la ora 15.10, pe 8 septembrie 2022, la castelul Balmoral, decesul fiind înregistrat de fiica ei, prinţesa Anne, pe 16 septembrie, relatează AFP şi Reuters. 

Documentul a fost eliberat de National Records of Scotland, notează Daily Mail.

Ora decesului arată că doar regele Charles al III-lea și sora sa, prințesa Anne, au fost alături de mama lor când aceasta a murit în Aberdeenshire, acum trei săptămâni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prinții William, Andrew, Edward și contesa de Wessex, Sophie, erau în avion când regina Elisabeta a II-a a murit. 

Prințul Harry a călătorit singur în Scoția, cu un avion de la Luton, după ce bunica lui murise. El a aterizat la Aberdeen la 18.46, la 16 minute după ce Palatul a făcut public anunțul.

Douglas James Allan Glass a fost înregistrat pe certificat drept medic autorizat. Acesta este un generalist din satul Highlands Aboyne, de lâng Balmoral.

Bătrânețea a fost singura cauză de deces notată pe certificat, fără alți factori care să fi contribuit la moartea suveranei britanice. A fost aceeași cauză a morții ca cea înscrisă pe documentul de deces al soțului acesteia, prințul Philip.

Preotul care s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a cu doar câteva zile înainte de deces, noi declarații: „Nu avea regrete!”

Prințesa Anne a declarat anterior: „Am fost atât de norocoasă să fiu alături de mama mea în ultimele ei 24 de ore de viață”.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte de a muri, când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise „probleme episodice de mobilitate”, obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri