printul harry si meghan markle (2)
Actualitate

Prințul Harry și Meghan Markle / Foto: Profimedia

„A trădat-o pe regină! E pe cont propriu”. Trump nu l-ar proteja pe prinţul Harry, dacă ar ajunge din nou preşedinte

Donald Trump nu este un mare fan al prinţului Harry, care a renunţat la îndatoririle regale şi s-a mutat în California împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii. Întrebat despre acest subiect la o reuniune politică, fostul preşedinte american a dat asigurări că, dacă va fi reales la următoarele alegeri prezidenţiale, nu îl va proteja pe prinţ, relatează BFMTV.

"El a trădat-o pe regină. Este de neiertat. E pe cont propriu, dacă ar fi după mine", a declarat el pentru tabloidul Daily Express, considerând că administraţia Biden a fost "prea generoasă" faţă de prinţul Harry.

De asemenea, Trump crede că familia regală a fost "prea amabilă" cu Harry după "ceea ce a făcut".

Fostul preşedinte Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că l-ar putea deporta chiar pe prinţul Harry, dacă va fi reales, avertizându-l pe ducele de Sussex că "nu-l va proteja" precum a făcut-o Joe Biden.

Trump a declarat că este furios pe administraţia Joe Biden pentru că l-a "protejat pe Harry", păstrând confidenţială solicitarea sa pentru viza de emigrare.

Donald Trump s-a referit la o procedură recentă referitoare la viza de imigrare a prinţului Harry.

trump
Donald Trump. Profimedia

Viza lui Harry. Autorităţile americane au refuzat să furnizeze documentele completate de prinț

În iunie 2023, think tank-ul conservator The Heritage Foundation a cerut să vadă formularul completat de prinţ pentru obţinerea vizei sale. În vizor, se aflau probleme legate de droguri. În opinia lor, ducele de Sussex nu ar fi trebuit să primească o viză pentru Statele Unite.

Solicitanţii unei vize pentru SUA trebuie să răspundă la următoarele întrebări: "Aţi consumat vreodată droguri sau aţi fost dependent de droguri?" şi "Aţi încălcat vreodată o lege privind controlul substanţelor sau aţi luat parte la o acţiune al cărei scop a fost acela de a face acest lucru?".

Harry a povestit în memoriile sale că a consumat diverse droguri. Heritage Foundation susţine că acest consum recunoscut ar fi trebuit să reprezinte un motiv pentru a-l împiedica pe prinț să intre în Statele Unite.

În iulie anul trecut, autorităţile americane au refuzat să furnizeze documentele completate de Harry, susţinând că acestea nu sunt de interes general. Cazul a ajuns vineri, 23 februarie, în faţa unui tribunal din Washington, care a fost însărcinat să stabilească dacă guvernul american ar trebui sau nu să facă public formularul completat de Harry.

Un avocat al administraţiei Biden a susţinut că declaraţiile prinţului din cartea sa "Spare" (Rezervă) nu constituie "dovezi" şi că este posibil să fi fost o fabulaţie cu scopul de a face vânzare cărţii, a relatat The Telegraph.

În opinia instanţei, prinţul Harry fie a minţit cu privire la consumul de droguri în formularul de imigrare, fie a solicitat o scutire, fie a intrat cu o viză diplomatică, potrivit The Telegraph.

Prințul Harry, despre cetățenia americană: Este o idee care mi-a trecut prin minte

La jumătatea lunii februarie, Harry a vorbit despre intenţia sa în legătură cu cetăţenia americană, pe care ar putea să o solicite, fiind căsătorit cu o americancă. "Este o idee care mi-a trecut prin minte, dar cu siguranţă nu este o prioritate în acest moment", a spus el într-un interviu pentru emisiunea Good Morning America de la ABC.

Întrebat despre viaţa sa în California, unde locuieşte de când s-a retras din familia regală în 2020 împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii, ducele de Sussex a spus că "s-a bucurat din plin de fiecare zi" petrecută acolo. Cu toate acestea, el a spus că nu se simte american.

Harry şi Meghan s-au mutat în California, la Montecito, în august 2020, după ce au petrecut câteva luni în Canada, în zona Vancouver. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri