Angelina Jolie Visits Her New Fashion Hub In New York City
Actualitate

Angelina Jolie la Atelier Jolie în New York. Profimedia

Angelina Jolie, debut în design vestimentar. Cine a purtat rochia ei la Oscaruri. Povestea emoționantă din spatele acestei creații

Angelina Jolie și-a făcut oficial debutul în design vestimentar cu o creație gândită special pentru soția artistului Jon Batiste, Suleika Jaouad Batiste, cu ocazia participării acesteia la cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar.

„Rochia a fost concepută chiar de Angelina Jolie”, a declarat autoarea de 35 de ani, pentru Etalk, potrivit Daily Mail. 

„A fost prima dată când a creat designul unei rochii pentru covorul roșu și l-a invitat pe uimitorul artist Chaz Guest să picteze o simfonie pe spatele ținutei”.

Într-adevăr, Chaz Guest a recunoscut că a fost „emoționat” să conceapă un portret al artistului de cinci ori câștigător de Grammy, Jon Batiste, dirijând prima sa simfonie, el fiind obișnuit să picteze pe pânze, nu pe mătase 100% reciclată.

„Nu am vrut să greșesc! Dar am pus muzica lui Jon și nu m-am mai gândit, am mers cu toată inspirația înainte și m-am mișcat cât de repede am putut”, a spus artistul în vârstă de 62 de ani, pentru Vogue. „Am folosit o tehnică de pictură cunoscută în Japonia, sumi-e, un mod străvechi de a desena”.

The Oscars Arrivals
Jon Batiste și Suleika Jaouad. Premiile Oscar 2024. Profimedia

Fondatoarea Atelier Jolie, în vârstă de 48 de ani, care a selectat și bijuteriile pentru Suleika, a mărturisit: „Mi-am dorit un look inspirat din creativitatea și dragostea pe care le emană Suleika. Este pictoriță, așa că mi s-a părut corect ca rochia ei să fie gândită ca o pânză”.

Angelina are o „profundă admirație” pentru Batiste, după ce a urmărit lupta acesteia cu leucemia mieloidă acută, care a revenit după un deceniu de remisie, în documentarul „American Symphony” al lui Matthew Heineman.

„American Symphony arată una dintre marile perechi de artiști și povești de dragoste ale timpului nostru”, a explicat Jolie. „Toți putem învăța de la ei cum să abordăm dragostea, arta și provocările pe care le aduce viața. Ei vorbesc în documentar despre libertate și familie. Chiar nu există nimic mai important”.

Din cauza sănătății fragile, editorialista New York Times - care a suferit și un transplant de măduvă osoasă - a trebuit să petreacă multe săptămâni departe de soțul ei.

„Cântecele sale au devenit modul lui de a mă învălui cu grijă, dragoste și prezență de la distanță”, a explicat Suleika.

„Să vezi cum un cântec de leagăn devine o melodie cu drepturi depline ( It Never Went Away), apoi parte dintr-un film, iar ulterior nominalizat la Oscar, arată cât de mult se pot schimba lucrurile în doi ani.”

A trecut aproape un an de când Angelina a fondat casa de modă cu accent pe durabilitate și reciclare.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri