regele charles si mos craciun
Actualitate

Ce cadouri face regele Charles de Crăciun. / Foto: Profimedia

Cadourile năstrușnice pe care regele Charles le strecoară de Crăciun în dulapurile angajaților. Fostul lui majordom "a dat din casă"

Regele Charles are un simț deosebit al umorului când vine vorba de cadourile de Crăciun pe care le face staff-ului său. Grant Harrold, fostul lui majordom, a dezvăluit câteva dintre darurile neobișnuite pe care le-a primit de-a lungul anilor el și ceilalți angajați.

Majordomul a lucrat șapte ani pentru Charles, între 2004 și 2011, pe când actualul monarh britanic era prinț de Wales. Regele strecura "lucruri amuzante" în dulapurile angajaților săi.

Obiecte superbe, dar și lucruri neașteptate - darurile regelui Charles pentru staff-ul său

Regele Charles
Regele Charles / Profimedia Images

"O dată a lăsat o cutie de somon, iar într-un an am primit o râșniță de sare și piper învelită cu o panglică. Probabil primise un coș și, uneori, erau multe lucruri în el, așa că ne dădea și nouă câteva ceva", a povestit Harrold pentru Mirror.

Citește și: Cadoul pe care Regele Charles i l-a oferit prințului George. A costat 18.000 de lire sterline și are o valoare sentimentală imensă 

Grant Harrold a adăugat și că i se părea "atât de bizar" să primească astfel de cadouri, întrucât nu se aștepta ca Charles sau vreun alt membru al familiei să facă astfel de gesturi. "Arată că au și acea latură distractivă și practică".

Fostul majordom a spus și că Charles are obiceiul de a le oferi celor din jurul său și cadouri adevărate. "Cadourile reale erau lucruri precum cești de ceai, farfurioare sau pahare de whisky. Într-un an am primit un ulcior minunat de apă. Ceea ce se întâmpla de exemplu cu ceștile de ceai era că le primeai doi-trei ani la rând, pentru că era un set întreg de colecționat". Nu lipseau nici felicitările anuale.

felicitare de craciun 2023 regele charles
Felicitarea de Crăciun 2023 a regelui Charles și a reginei Camilla / Foto: Profimedia

Nu numai angajații familiei regale primesc cadouri năstrușnice în timpul sărbătorilor. Prințul Harry a dezvăluit în cartea lui, "Spare"/"Rezerva", că rudele sale au aceeași tradiție și când vine vorba de darurile pe care și le fac reciproc. Acesta și-a amintit că prințesa Margaret i-a oferit, la un moment dat, un pix înfășurat într-un mic pește de cauciuc, și că soția lui, Meghan Markle, i-a dat, în 2020, un ornament de brad care o înfățișa pe regina Elisabeta a II-a.

Citește și: Gluma făcută de prințul Louis, care arată cât de apropiat este de regele Charles. Mezinul prinților de Wales surprinde din nou

 

 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri