steve irwin
Actualitate

Steve Irwin era deseori însoțit în expediții de soția lui, Terri./ Foto: Profimedia

Soția lui Steve Irwin nu vrea să vadă niciodată caseta cu ultimele lui clipe de viață. Vânătorul de crocodili s-a stins acum 16 ani

La 16 ani de la decesul lui Steve Irwin, cel supranumit "Vânătorul de crocodili", încă mai sunt curiozități. Australianul a murit după ce a fost înțepat de o pisică de mare în timpul unei expediții. La acel moment, Irwin a cerut echipei care-l însoțea să filmeze totul, inclusiv dacă ar fi murit. Filmările au ajuns la autoritățile care au investigat incidentul tragic, înainte de a le da înapoi. Toate casetele au fost distruse, cu excepția unei copii.

Locul în care se află caseta pe care este filmată moartea lui Steve Irwin rămâne un mister și la 16 ani de la decesul acestuia, scrie Daily Mail. În 4 septembrie 2006, îndrăgitul australian filma pentru o emisiune tv când a fost străpuns de nenumărate ori de vârful veninos al cozii unei pisici de mare. Echipa de filmare a încercat cu disperare să-l salveze pe Steve, înainte de a-l duce la mal, acolo unde paramedicii i-au acordat ajutor. Irwin a murit înainte de a ajunge la spital.

Citește și: Bindi Irwin, fiica „vânătorului de crocodili”, a născut. Numele copilului, un tribut adus regretatului ei tată, Steve Irwin

steve irwin
Steve Irwin a fost supranumit "Vânătorul de crocodili" / Foto: Profimedia

Întregul incident a fost surprins pe camerele de filmare, iar casetele au fost predate autorităților care au investigat cazul. La 16 ani de la moartea temerarului iubitor de animale, filmarea nu a fost încă făcută publică, în mare parte la dorința familiei și a prietenilor apropiați ai lui Irwin.

Cel mai bun prieten al lui Steve, regizorul John Stainton, a dezvăluit în emisiunea lui Larry King chiar acum 16 ani: "Caseta nu va vedea niciodată lumina zilei. Eu am văzut-o, dar nu îmi doresc să o mai văd vreodată".

Pe internet au circulat tot felul de filmulețe cu presupusul moment în care Steve a murit, însă Terri, soția lui, a spus că toate au fost false.

Soția lui Steve Irwin nu a văzut niciodată caseta cu ultimele clipe de viață ale partenerului ei

Robert Irwin, Bindi Irwin și Terri Irwi
Robert Irwin, Terri Irwin și Bindi Irwin, 2018 / Foto: Profimedia

În ziua morții sale, Steve Irwin făcea scufundări încercând să urmărească un rechin tigru. După ce nu a reușit să găsească unul, i-a atras atenția o pisică de mare de aproape 2,5 metri, deasupra căreia a început să înoate. De obicei docile, aceste animale devin agresive când simt vreun pericol. Este posibil să-l fi confundat pe bărbatul de 44 de ani cu un rechin, moment în care i-a proiectat unul dintre ghimpii veninoși de pe coadă direct în piept, lovindu-i inima.

Citește și: O prezentatoare TV a suferit un început de accident vascular cerebral în timp ce se afla în direct: ”Se întâmplă ceva cu mine!”

"I-a trecut prin piept ca un cuțit fierbinte prin unt. Probabil a crezut că umbra lui Steve este un rechin tigru, care se hrănește în mod regulat cu pisici de mare, așa că a început să-l atace. În timp ce ne întorceam, țipam la unul dintre membrii echipei să-i apese pe rană, iar lui Steve i-am zic: 'Gândește-te la copiii tăi, rezistă, rezistă'. S-a uitat la mine destul de calm și mi-a spus: 'Mor'. Acesta a fost ultimul lucru pe care l-a zis", declara la acea vreme Jaustin Lyons, cameramanul care a filmat tragicul incident.

Potrivit lui Terri, soția lui Steve Irwin, singura copie a casetei cu moartea partenerului ei, a rămas, cel mai probabil, într-o arhivă a Poliției. "Nu am văzut niciodată adevăratele filmări. De ce aș face-o? Știu cum a murit soțul meu și m-am simțit ușurată că nu au fost cu el pe barcă și copiii noștri, așa cum erau de obicei. Ar fi fost incredibil de groaznic dacă ar fi fost martori șa așa ceva".

 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri