Prințul Harry, prințul William și regele Charles
Actualitate

Prințul Harry, prințul William și regele Charles. Getty Images

Ce le transmitea Charles fiilor săi, Harry și William, anul trecut: „Vă rog, băieți, nu transformați ultimii mei ani într-o suferință”

Prințul Harry își va lansa săptămâna viitoare cartea autobiografică, intitulată „Spare”, iar câteva pasaje din acest volum au fost făcute publice în ziarul The Guardian. Una dintre dezvăluirile care fac înconjurul lumii are legătură cu tatăl său, regele Charles. 

Harry povestește în „Spare” despre o întâlnire cu tatăl și fratele său, imediat după înmormântarea prințului Philip, în aprilie 2021. 

Acesta și-a amintit de un moment când Charles stătea între ei și se uita „la fețele noastre înroșite”.

„Vă rog, băieți, nu transformați ultimii mei ani într-o suferință”, le-ar fi transmis regele. 

În aceeași carte, prinţul Harry, aflat în conflict cu familia regală britanică, îl acuză pe fratele său, William, că l-a trântit la podea în timpul unei dispute care ar fi avut loc la Londra în 2019, potrivit The Guardian.

Prinţul în vârstă de 38 de ani l-a acuzat pe William că aceasta a spus despre Meghan că este o femeie „dificilă” şi „nepoliticoasă”, înainte ca tonul să escaladeze şi să se profereze insulte, arată cotidianul britanic.

După un schimb aprins de replici, „(William) m-a apucat de guler, rupându-mi lănţişorul şi m-a trântit la podea”, a povestit Harry.

„Am aterizat pe bolul câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat”, a declarat prinţul, menţionând că a rămas la pământ „ameţit”, înainte de a-i cere fratelui său să plece. William şi-a cerut apoi „scuze”, a precizat el.

Altercaţia l-a lăsat pe Harry cu „zgârieturi şi vânătăi”, a adăugat el, potrivit The Guardian.

Prinţul Harry declarase într-un extras de interviu publicat luni că ar vrea să „reia legătura” cu tatăl său, regele Charles al III-lea, şi cu fratele său, William, de care părea foarte apropiat anterior.

Dar relaţiile dintre ei par departe de a fi paşnice. Într-un documentar lansat pe Netflix în decembrie, cuplul a acuzat familia regală că a minţit şi că nu i-a protejat.

Harry şi-a luat în vizor fratele, spunând că a „ţipat” la el la o reuniune de familie din 2020, în prezenţa reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, ducii de Sussex i-au acuzat pe William şi pe soţia sa, Kate, că sunt la originea unei mediatizări negative. În plus, în martie 2021, cei doi au acuzat familia regală de insensibilitate şi rasism într-un interviu-şoc.

Familia regală britanică se află într-o perioadă de tranziţie, după urcarea pe tron a lui Charles al III-lea, în urma decesului Elisabetei a II-a, pe 8 septembrie.

Harry şi soţia sa, Meghan, au renunţat la funcţiile regale în 2020, într-o despărţire de Casa Regală foarte mediatizată de ambele părţi ale Atlanticului. De atunci, cuplul, care locuieşte în SUA, a criticat public familia regală în mai multe rânduri în interviuri, inclusiv într-un recent documentar difuzat pe Netflix.

„Spare” va ajunge în librării pe 10 ianuarie.

 

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri