craciun in familia regala britanica
Actualitate

Ca în orice familie, și regalitățile britanice se strând în jurul mesei de Crăciun. / Foto: Profimedia

Ce tradiție de Crăciun nu respectă regina Elisabeta a II-a. Unii spun că ceea ce face ea poate aduce ghinion

Mare fană a sărbătorii de Crăciun, regina Elisabeta a II-a are o mulțime de tradiții pe care le respectă cu sfințenie, însă există și una pe care pferă să o adapteze după propriul plac și să nu o urmeze ca la carte.

De obicei, suverana Marii Britanii își petrece Crăciunul la domeniul Sandringham, alături de familie, însă anul acesta, cu doar câteva zile înainte de 25 decembrie, aceasta a decis să rămână la Castelul Windsor, acolo unde a locuit pe mai toată perioada pandemiei. Este al doilea an la rând în care Elisabeta a II-a preferă să-i cheme pe membrii familiei regale la Windsor, din cauza răspândirii coronavirusului, scrie express.co.uk.

Citește și: De ce nu vor prințul Harry și Meghan Markle să meargă de Crăciun în Marea Britanie. Regina i-a invitat dejaâ

Deși nu se știe încă cine va răspunde prezent invitației, prințul Harry și Meghan Markle au decis să rămână în SUA, iar prințesa Anne se află în izolare, după ce soțul ei a fost diagnosticat cu Covid-19.

Ce cadouri face Regina Elisabeta personalului său în fiecare an
Ce cadouri face Regina Elisabeta personalului său în fiecare an

Într-o perioadă atât de tulbure, în care multe bucurii au fost răpite, regina continuă să respecte o mulțime de tradiții de Crăciun. Singura de care nu ține cont niciodată are legătură cu momentul în care restul britanicilor despodobesc bradul și defac decorațiunile de prin casă.

În mod obișnuit, în a 12-a zi după Crăciun se dau jos decorațiunile de sezon. Conform tradiției victoriene, de care scrie și sursa citată, cine face această operațiune mai târziu, va avea un an plin de ghinioiane, însă în vremea Tudorilor, festivitățile și atmosfera specifică erau "gustate" până la 1 februarie. Regina Elisabeta a II-a pare că este adepta celei de-a doua variante, căci acesteia îi place ca domeniul de la Sandringham să fie decorat până pleacă de acolo, după 5 februarie. Probabil la fel se va întâmpla și anul acesta la Castelul Windsor.

Citește și: Kate Middleton i-a făcut un cadou de Crăciun îndrăzneț prințului Harry. Cum a reacționat nepotul Reginei

Prințul Harry și Meghan Markle nu sărbătoresc Crăciunul alături de familia regală

Prince Harry și Meghan Markle

Cei de la Page Six au aflat că ducii de Sussex au fost invitați să petreacă Crăciunul la Sandringham alături de familia regală, dar aceștia nu vor participa. Ultima dată când au onorat invitația a fost în 2018, cu un an înainte de a renunța la rolurile lor în cadrul monarhiei.

Citește și: Ce cadouri le face regina Elisabeta celor 550 de angajați ai ei în fiecare an. Tradiția este păstrată de ani de zile

"Sunt multe aspecte implicate în organizarea Crăciunului, așa că staff-ul știe deja că Harry și Meghan nu vin. Dacă ar fi făcut-o, ar fi anunțat asta până acum. Acesta este primul Crăciun al Majestății Sale fără soțul ei, așa că ar fi fost de așteptat că (Harry și Meghan - n.r.) vor să-i fie alături", a declarat o sursă din apropierea familiei regale, pentru Page Six.

Harry și Meghan au luat această decizie pentru că nu ar vrea să devină din nou subiect de știri dacă s-ar reuni cu familia din Anglia. "Cred că toată lumea înțelege că va fi o nebunie când se vor întoarce în Marea Britanie, dar cred că trebuie să facă asta la un moment dat și să meargă mai departe", a mai adăugat sursa citată.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri