Flowers,On,Grey,Cabinet,Under,Posters,In,Minimal,Loft,Interior
Actualitate

Interior gri. Shutterstock

Cele mai întâlnite greșeli în amenajarea casei. Tendințele pe care unii designeri de interior ar vrea să le vadă dispărute

Cum îți decorezi sau renovezi casa pentru a obține o estetică echilibrată? Unii dintre cei mai cunoscuți designeri de interior din SUA au vorbit despre tendințele depășite atunci când vine vorba de amenajarea locuinței.

Arhitecții sau specialiști în materie de design interior intervievați de cei de la Insider spun, de exemplu, că interiorul complet alb și rafturile deschise nu mai sunt deloc practice. De asemenea, tablourile cu frunze de palmier și peretele de accent sunt depășite.

Dar iată care sunt obiceurile la care acești designeri de interior ar renunța oricând: 

Interioarele complet albe

Nu sunt deloc practice, ba din contră, greu de întreținut. Arhitectul și designerul de interior Kobi Karp a declarat pentru Insider că această tendință de a vopsi totul alb, de a decora totul în alb, minimalistă, nu este practică pentru majoritatea caselor.

Modern,Luxury,Bedroom,And,Living,Area,With,Wooden,And,Marble

„Țesăturile albe, în special pielea albă, se pătează cu ușurință, își schimbă imediat culoarea. Acest stil este popular în reviste, iar designerilor li se cere deseori asta atunci când organizează o locuință, dar oamenii rămân apoi cu costuri de curățare și întreținere exorbitante”, a spus Karp.

În loc de alb, Karp sugerează o temă în albastru sau verde-salvie care conferă o atmosferă răcoroasă și curată fără o întreținere laborioasă.

White,Room,With,Sofa.,Scandinavian,Interior,Design.,3d,Illustration
Interior alb. Shutterstock

Rafturile deschise

Nu mai sunt la modă, în plus sunt greu de întreținut. Jennifer Weisberg a explicat pentru Insider că această tendință des întâlnită în bucătărie arată de obicei mult mai bine pe Instagram decât în viața reală.

„Rafturile deschise sunt atât de exagerate în acest moment”, a explicat ea. „De asemenea, nu sunt practice deloc, puțini oameni au timp să le aranjeze mereu, pentru a arăta bine, aerisite, perfect organizate”.

Dacă totuși doriți senzația rafturilor deschise în bucătărie, dar nu doriți să petreceți ore întregi curățând articolele de pe ele, luați în considerare dulapurile din lemn deschis la culoare sau pe cele cu sticlă mată încorporată.

Beautiful,House,,Interior,,View,Of,The,Kitchen.
Rafturi deschise. Shutterstock

Mobilierul modern de la mijlocul secolului

Cam depășit, spun experții în materie de design interior. Un trend foarte popular la sfârșitul anilor 1940 și până la începutul anilor 1960, dar care a revenit în ultimii ani. Designerii simt însă că omniprezența a transformat stilul într-unul banal.

„Mobilierul modern de la mijlocul secolului a fost folosit prea mult. Este păcat, deoarece există și alte stiluri vintage care au calități interesante și pot fi de fapt mai bine realizate”, crede designerul Markman-Stern, care are și un pont: „Dacă vreți să cumpărați piese de epocă, este înțelept să mergeți la anticariate cunoscute”.

Antique,Chair,,Old,Typewriter,,Retro,Radio,,Gramophone,On,Wooden,Desk,
Mobilier vintage. Shutterstock

Mobilierul care imită stilul vintage

Sally Soricelli este de părere că prea multă își modifică mobila pentru a părea foarte veche. „E o modă acum sa-ți pictezi mobilierul pentru un aspect cât mai vintage”. „Din păcate, cele mai multe dintre aceste piese ajung să pară foarte ieftine”.

Sfatul ei? „Dacă doriți să adăugați textura și dimensiune interiorului dvs., încercați să investiți într-o piesă antică autentică sau să tapițați un obiect de mobilier existent, cu o țesătură interesantă.”

Banca în loc de scaune

Un decor rustic, dar nu tocmai confortabil. 

„Băncile sunt grozave pana când o persoană afată în mijloc vrea să se ridice, pentru că toat lumea de pe bancă va trebui să facă asta. De asemenea, nu sunt comode dacă stai prea mult timp pe ele”.

Peretele accent

Unii designeri sunt de părere că peretele accent ar trebui să dispară. Să vopsești un perete într-o nuanță puternică ori să-l decorezi cu un tapet e depășit. 

„Nu aș recomanda clienților mei să facă asta”, mărturisește Soricelli. „Dacă iubești culorile, zugravește întreaga cameră”. Pentru a aduce culoare într-o cameră poți să folosești perne decorative sau diverse materiale pentru decor.

Yellow,Accents,In,Blue,And,White,Living,Room,Interior,With
Peretele accent.

Tablourile cu frunza de palmier

Frunzele de palmier sunt peste tot și nu arată bine. Alessandra Wood, designer de interior  a declarat pentru Insider că frunzele de palmier îndrăznețe și tropicale ar trebui înlocuite cu ceva mai actual.

„Îmi place o reprezentare bună, dar acum par sa fie în toate casele, și-au pierdut din valoare”.

Seturile de mobilă asortate

Pot transforma camera într-una plictisitoare. Colin Haentjens spune ca este o greșeală financiară, dar și de design.

Poti combina piese unice în culori care să se potrivească. 

Lustrele din hârtie

Lustrele din hârtie sunt accesibile, dar omniprezente. Sunt ieftine și practice, dar Haentjens avertizează că pot da un aer deloc interesant camerei

Lustră hârtie. Shutterstock
Lustră hârtie. Shutterstock

Interioarele gri

Interioarele gri se pot simți mohorâte și banale. Culorile populare vin și pleacă, griul a avut un moment major în designul interior în ultimii ani.

„Gri a fost peste tot. Pereți gri, podele gri, mobilier gri, totul gri”, spune Soricelli. „Dar tonurile reci de gri pot uneori să se simtă prea terne, prea reci, mai ales dacă nuanța se regăsește în toată camera.”

Dacă sunteți interesați de o paletă de culori neutre, luați în considerare încorporarea unor nuanțe mai calde de bej sau chiar roșu pentru a echilibra severitatea griului.

Flowers,On,Grey,Cabinet,Under,Posters,In,Minimal,Loft,Interior
Interior gri. Shutterstock

Cum poți să prelungești viața florilor din vază. Șapte trucuri la îndemâna oricui

 

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri