A general view of flypast by aircraft from the Red Arrows over the Mall following the coronation of King Charles III and Queen Camilla in London. Picture date: Saturday May 6, 2023.
Actualitate

Oamenii s-au strâns pe The Mall, la încoronarea regelui Charles. Profimedia

Confundată cu o protestatară, o admiratoare a familiei regale britanice a fost reţinută timp de 13 ore. Calvarul prin care a trecut

O tânără britanică, fan al familiei regale, a fost confundată cu o protestatară şi reţinută de poliţie la încoronarea regelui Charles al III-lea. Acum, Alice Chambers, în vârstă de 36 de ani, a vorbit despre calvarul prin care a trecut, notează BBC.com, transmite Agerpres.

Ea a fost încătuşată şi reţinută timp de 13 ore, după ce poliţia i-a arestat pe protestatarii "Just Stop Oil", Chambers aflându-se întâmplător lângă ei, pe bulevardul The Mall.

Arhitecta a povestit pentru BBC Newsnight că a fost încătuşată, i s-au luat amprentele şi a fost interogată într-o secţie de poliţie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alice, care a povestit pentru prima dată ce i s-a întâmplat ziarului "i", a declarat că a petrecut ore întregi în cătuşe în spatele unei dube de poliţie, în pofida încercărilor sale repetate de a le explica agenților situaţia.

"Stăteam acolo şi aşteptam să înceapă încoronarea. Apoi poliţia a năvălit şi a încătuşat o grămadă de oameni", a povestit Chambers.

"Am încercat să le explic că nu făceam parte din acel grup [de protestatari], dar nimic nu a putut să facă vreo diferenţă". "Le-am dat datele mele de contact. Le-am arătat actele de identitate, dar nimic", a explicat ea.

Descriind modul în care poliţiştii au interogat-o în cele din urmă după o jumătate de zi de detenţie, Chambers a afirmat: "M-au întrebat: 'Ce făceai pe Mall?' Le-am explicat totul şi se uitau unul la altul şocaţi. Totul a fost atât de şocant şi foarte emoţional. Nu este ceva la care să te aştepţi vreodată, să te afli într-o celulă de închisoare pentru o perioadă de timp", a adăugat femeia.

Chambers, care este originară din Australia, dar locuieşte în Londra, a fost în cele din urmă eliberată, însă a ratat în întregime festivităţile de încoronare.

Ea a acuzat Poliţia metropolitană că pasează vina asupra altcuiva și a depus o plângere oficială.

"Poliţistul care a efectuat arestarea a fost de la poliţia din Lincolnshire şi, prin urmare, plângerea a fost transmisă forţelor relevante pentru a investiga", a declarat un purtător de cuvânt al Metropolitan Police.

Poliţia britanică şi-a exprimat regretul după arestarea liderului grupării antimonarhiste Republic şi a altor cinci persoane la încoronarea regelui Charles al III-lea, în urma criticilor privind o reacţie prea brutală a forţelor de securitate.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri