masina printesa diana accident 1997
Actualitate

Așa arăta mașina în care se afla prințesa Diana când a avut loc accidentul din 1997, din Paris, în urma căreia șia- pierdut viața. / Foto: Profimedia

Cum arată astăzi viața bodyguardului prințesei Diana, singurul supraviețuitor al accidentului din '97. A avut rupte toate oasele feței

Trevor Rees-Jones, garda de corp a prințesei Diana și singurul supraviețuitor al accidentului din 1997, în urma căruia aceasta, iubitul ei, Dodi Al-Fayed, și soferul acestuia au murit, a fost pozat zilele trecute după o lungă perioadă. Pe fața lui sunt încă vizibile cicatricile din urma accidentului de acum 25 de ani.

Fostul bodyguard duce acum o viață discretă și liniștită. Și la capitolul bani stă bine, întrucât informațiile din presa internațională spun că acesta a câștigat o avere lucrând pentru o companie de petrol din SUA. În prezent, este șeful securității la AstraZeneca.

Trevor Rees-Jones, în vârstă de 54 de ani, a fost fotografiat pentru prima dată în ultimii cinci ani, în timpul unei sesiuni de cumpărături cu familia. Acesta trăieste într-o casă de jumătate de milion de lire sterline, cumpărată acum patru ani, alături de soția lui, Ann, care este profesoară, de cei doi copii ai lor și de câinele lor credincios, scrie Daily Mail.

Citește și: Poze rare cu Printesa Diana in costum de baie, la plaja. Cum a fost surprinsa de paparazzi inainte de accidentul fatal

Și acum, la 25 de ani de la accidentul în urma căruia a murit "prințesa inimilor", cicatricile sunt încă vizibile pe fața fostului ei bodyguard. Acesta stătea pe scaunul de lângă șofer în momentul impactului din Paris. Bărbatul care atunci avea 29 de ani a suferit grave răni la cap și la piept, iar fața i-a fost reconstruită cu 150 de plăcuțe de titan. A suferit de amnezie și putea comunica doar scriind și vorbind în șoaptă. Surprinzător este că la șase luni de la accident s-a întors să lucreze pentru tatăl lui Dodi al-Fayed, Mohammed, dar câteva luni mai târziu a demisionat și s-a întors la viața liniștită de la țară, unde, pentru o vreme, a lucrat într-un magazin de articole sport.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu timpul, a ajuns să lucreze pentru Națiunile Unite și apoi pentru un gigant american din industria de petrol. În urmă cu cinci ani s-a întors acasă și s-a angajat la AstraZeneca, unde este șeful securității companiei ce se află în spatele unuia dintre vaccinurile anti-Covid. Între timp, în anul 2000 a scos și o carte în care a povestit ce i s-a întâmplat.

Citește și: Prințesa Diana și-ar fi prezis moartea. Ce i-ar fi mărturisit avocatului ei cu doi ani înainte de teribilul accident din Paris

Bodyguardul a prințesei Diana, singurul supraviețuitor al accidentului în care aceasta și-a pierdut viața

 

"Viața lui de acum este liniștită și lipsită de evenimente. Cu siguranță nu își face publicitate și nici nu vorbește mult despre asta (despre accident -n.r.). A încercat să treacă peste și să meargă mai departe cu viața lui", a declarat o sursă din apropierea lui Trevor pentru The Sun.

În momentul accidentului, Trevor Rees-Jones avea 29 de ani. Toate oasele feței i-au fost rupte în urma impactului și a suferit și răni serioase în zona pieptului. Viața i-a fost salvată de declanșarea airbagului. Acesta nu și-a amintit nimic din cele întâmplate. O lună a petrecut-o în spital, însă un an mai târziu putea deja să joace din nou rugby.

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte ale prințesei Diana. Pompierul ajuns la fața locului în primele minute: ”Am crezut că va supraviețui!”

În anul 2000, într-un interviu pentru Irish Times, Rees-Jones a spus despre prințesa Diana că era o persoană cu picioarele pe pământ "Era o femeie pe care o puteai lua la pub, iar asta, pentru mine, este un compliment mare". Acesta nu se consideră în niciun fel vinovat de moartea ei, deși se simte responsabil că tragedia s-a petrecut pe tura lui. "Cred că a fost un accident ce putea fi evitat. A fost greșeala lui Henri Paul (șoferul -n.r.) să treacă la volan, deși știa că băuse. Nu ne-a spus că nu poate conduce. Aceasta a fost greșeala Am acceptat faptul că a fost un accident cauzat de viteză și de conducere sub influența alcoolului", a mai spus Trevor acum mai bine de 20 de ani.

Prințesa Diana a murit la Paris, în 1997

În 2022, se comemorează 25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Lady Di și-a pierdut viață pe 31 august 1997. Se afla la Paris și a murit în urmă unui accident de mașină în care se afla alături de iubitul Dodi Al-Fayed și de garda ei de corp, Trevor Rees-Jones. Șoferul Henri Paul a intrat în coliziune cu o altă mașină, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un pilon de susținere al unui tunel, în încercarea de a scăpa de paparazzi. S-a vorbit și despre posibilitatea ca Paul să fi consumat alcool înainte de a se urca în mașină. În urma impactului, Dodi și șoferul au murit pe loc, iar prințesa și garda de corp erau în stare critică. Mama prinților William și Harry a murit la spital. Aceasta avea 36 de ani.

Foto: Profimedia, Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri