regina letizia si regele felipe
Actualitate

Regele Felipe al VI-lea și regina Letizia, la un eveniment în regiunea Andaluzia. / Foto: Profimedia

Cum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”

Dramele nu lipsesc din familia regală a Spaniei, iar detalii despre acestea au ieșit de curând, când jurnalistul Jaime Peñafiel, în vârstă de 91 de ani, a lansat cartea „Letizia’s Silence”, în cadrul căreia vorbește despre infidelitatea reginei Letizia, care ar fi avut o aventură cu fostul ei cumnat, Jaime del Burgo.

Potrivit lui Peñafiel, Letizia, în vârstă de 51 de ani și regele Felipe, în vârstă de 56 de ani, au avut o relație tumultuoasă înainte ca aceasta să-i fie infidelă, iar Letizia i-a testat sentimentele soțului ei în repetate rânduri.

Citește și: Fosta amantă a regelui Juan Carlos, dezvăluiri explozive: o suna de 10 ori pe zi și a părăsit-o când tatăl ei s-a îmbolnăvit de cancer

La începutul anilor 2000, când au început să iasă împreună, Letizia i-a testat sentimentele lui Felipe prin călătoriile frecvente pe care le făcea, a scris Peñafiel în cartea sa, potrivit Daily Mail.

Regina Letizia, prima apariție publică după zvonurile că ar fi avut o aventură cu fostul cumnat

Autorul a susținut că regina Letizia a călătort în Santo Domingo, în Republica Dominicană, în 2002, pentru a participa la summit-ul ibero-american, însă dorința de a fi prezentă la acel eveniment a fost justificată prin dorința de a-i testa intențiile regelui Felipe.

Câteva săptămâni mai târziu, ea ar fi călătorit și în Costa Rica, tot pentru a sta departe de partenerul ei și pentru a-i stârni interesul.

A fost o strategie, pentru că acea absență a fost un adevărat chin pentru Felipe, care era foarte îndrăgostit și care a perceput distanța ca fiind cel mai rău lucru care li se putea întâmpla. Atunci a înțeles afirmațiile poetului spaniol Loope de Vega, care spunea că începutul absenței este precum finalul vieții”, mai scrie Peñafiel în cartea sa.

În cele din urmă, Letizia a înțeles că Felipe este cu adevărat îndrăgostit și s-a întors la el. În 2004, aceștia s-au căsătorit, iar ulterior au devenit părinți, având două fiice - prințesa Leonor, de 18 ani și prințesa Sofia, de 17 ani.

Citește și: Regina Letizia, așa cum nu a mai fost văzută: în rochie mini, la fel de scurtă ca a fiicelor adolescente. A ieșit la plimbare cu soacra

Regele Felipe ar fi fost devastat de aventura soției sale

În carte, Peñafiel explică faptul că regele Felipe, în vârstă de 56 de ani, „știa că Letizia îl înșela” datorită rapoartelor pe care le primea de la gărzile ei de corp, care erau obligate să informeze despre locurile unde se afla regina.

„În acea zi, Letizia a fost însoțită de garda ei de corp, care, fără îndoială, ar fi transmis un raport Ministerului de Interne sau Palatului Zarzuela”, a scris jurnalistul, adăugând că regele a fost „devastat și distrus”.

Cartea „Tăcerile Letiziei” dezvăluie inclusiv mesajele secrete ale reginei Letizia și călătoriile ei în New York alături de presupusul amant. Potrivit jurnalistului, regina Letizia a avut multiple escapade amoroase, inclusiv o vizită din 2011 la New York cu Jaime del Burgo, fostul ei cumnat, relatează Libertatea.

„Gărzile de corp care o protejau pe Letizia oriunde și cu oricine mergea aveau obligația de a informa”, scrie Peñafiel. „De aceea, Felipe știa că Letizia îl înșela în timp real, deoarece acele gărzi de corp o însoțesc atât la evenimente oficiale, cât și în afara lor”.

Aceasta ar fi fost una dintre cele două călătorii pe care Letizia, acum în vârstă de 51 de ani, le-a făcut cu del Burgo, cu care a avut o relație înainte de a-l cunoaște pe Felipe în 2002.

Într-un zbor de la Madrid la New York în noiembrie 2012, artistul Cristobal Toral a observat-o pe regina Letizia călătorind cu un bărbat despre care se crede că ar fi del Burgo. Pe măsură ce Toral trecea pe lângă ea în drum spre baie, aceasta și-a ascuns discret fața.

„Faptul că și-a acoperit fața l-a făcut să se îndoiască de cine era, deși cu puțin timp înainte se întâlniseră la Ambasada Spaniei la ONU, unde discutaseră despre pictură”, scrie Peñafiel. „Intrigat, a decis să repete călătoria la baie. Când s-a întors din nou la locul său, ea nu numai că și-a acoperit fața, dar s-a întors spre fereastră”.

Regele Felipe și regina Letizia au împlinit 20 de ani de mariaj

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi soţia sa, regina Letizia, au sărbătorit 20 de ani de căsătorie și 10 de când sunt pe tron. Cei doi au reuşit să restabilească strălucirea de altădată a blazonului monarhiei spaniole, afectată de scandalurile din epoca fostului rege Juan Carlos I.

Pe 22 mai 2004, Felipe de Bourbon, pe atunci în vârstă de 36 de ani, şi Letizia Ortiz, o fostă prezentatoare a jurnalului de ştiri de la televiziunea spaniolă, în vârstă de 31 de ani, şi-au unit destinele în Catedrala Almudena din Madrid, în faţa multor personalităţi şi a camerelor de filmat din lumea întreagă.

nuntă regina letizia și regele felipe al spaniei
22 mai 2004, ziua nunții regelui Felipe cu regina Letizia / Foto: Profimedia

"A fost o zi de cotitură în istoria Spaniei, niciun moştenitor al coroanei nu se căsătorise până atunci cu cineva care nu era de acelaşi rang", a declarat jurnalistul Jose Antonio Zarzalejos, un bun cunoscător al monarhiei iberice.

Prinţul Felipe şi-a ales ca parteneră de viaţă o femeie de rând, din clasa medie şi divorţată, pe care familia regală a întâmpinat-o iniţial cu "dispreţ", a declarat Pilar Eyre, jurnalistă şi autoare a mai multor cărţi despre monarhia spaniolă.

Citește și: Regina Letizia, în centrul unor controverse. Fostul ei cumnat susține că a avut o relație cu ea înainte de nunta cu sora ei

Etichete: relatie , aventura , cumnat , letizia , felipe

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri