printul si printesa de wales
Actualitate

Prințesa de Wales, susținută de soțul ei, prințul William / Foto: Profimedia

De ce nu a fost prințul William alături de Kate Middleton când aceasta a anunțat că are cancer. "E mândru de curajul soției lui"

De când Kate Middleton dezvăluit că are cancer, au curs mesajele de susținere. De asemenea, au apărut și întrebări, de data aceasta legate de tipul de cancer de care suferă, dar și de ce prințul William nu a fost lângă ea când a făcut publică vestea. 

Într-o declaraţie video înregistrată la Windsor, Kate a spus că afecţiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operaţie abdominală majoră, în ianuarie. A preferat să apară singură în filmuleț și să explice chiar ea lucrurile prin care trece. Unii s-au întrebat de ce William nu a fost alături de ea. 

Citește și: Dezvăluiri despre relația dintre Harry și William, după ce Kate Middleton a spus că are cancer: „Nu există planuri de reconciliere!”

Potrivit unei surse citate de The Times, decizia a fost a lui Kate. "Aceasta a fost ea, o femeie puternică gata să împărtășească un mesaj puternic națiunii. Nu a avut nevoie de nimeni care să stea lângă ea. Prințul a fost sprijin pentru ea și pentru familie, în culise".

Și Danielle Stacey, jurnalistă Hello!, a notat: "Se înțelege că prințesa de Wales a scris fiecare cuvânt pe care l-a spus în acel video, așa că a părut potrivit ca ea să transmită singură mesajul publicului. Cei care lucrează îndeaproape cu prințesa vorbesc adesea despre puterea ei interioară și cred că mesajul ei este un exemplu uriaș în acest sens. Kate a vorbit despre sprijinul soțului ei, spunând că a-l avea alături este o sursă de mângâiere și liniștire și, fără îndoială, prințul este mândru de curajul soției sale și de faptul că a ales să dea vestea așa cum a făcut-o. Kate a făcut referire, de asemenea, la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer și cred că a fost important pentru ea să transmită singura mesajul pentru a se conecta cu alți bolnavi de cancer. Și-a încheiat clipul într-o notă plină de compasiune".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prințesa de Wales: "Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie"

După săptămâni de speculaţii cu privire la starea ei de sănătate, Catherine a spus că ea şi soţul ei, prinţul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situaţia celor trei copii ai lor, George, care are 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani.

"Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii", a spus ea. "După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine", a spus Kate, potrivit News.ro. 

Prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, fusese internată la spitalul privat London Clinic la 16 ianuarie pentru o intervenţie chirurgicală abdominală majoră. La vremea respectivă, Palatul a refuzat să spună de ce a fost operată Catherine, dar a precizat că afecţiunea era necanceroasă.

Catherine susţine că abia după operaţie a fost descoperit cancerul.

În declaraţia sa, care a început cu mai multe cuvinte de mulţumire pentru cei care i-au trimis mesaje de susţinere, Catherine a spus că se simte bine şi că "devine mai puternică pe zi ce trece".

Citește și: Reacție dură după mesajul transmis de Harry și Meghan Markle pentru Kate Middleton, bolnavă de cancer: Nu are nevoie de consolarea lor

"Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care a avut mare grijă de mine, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare. În ianuarie, am suferit o intervenţie chirurgicală abdominală majoră la Londra şi, la momentul respectiv, se credea că afecţiunea mea nu era canceroasă. Operaţia a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operaţie au constatat că era prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă şi acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament", a anunțat prinţesa de Wales.

Catherine a povestit că a reuşit să îşi liniştească copiii şi să îi asigure că îşi va reveni în urma diagnosticului. "Aşa cum le-am spus, sunt bine şi devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă asupra lucrurilor care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, corpul şi spiritul meu", a mai spus ea. 

A cerut, de asemenea, timp şi spaţiu pentru a-şi finaliza tratamentul şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la îndatoririle regale.

"Sperăm că veţi înţelege că, în calitate de familie, avem acum nevoie de timp, spaţiu şi intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie şi aştept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea, dar pentru moment trebuie să mă concentrez pe o recuperare completă. În acest moment, mă gândesc, de asemenea, la toţi cei ale căror vieţi au fost afectate de cancer. Pentru toţi cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeţi credinţa sau speranţa. Nu sunteţi singuri", a încheiat Kate.

Palatul Kensington nu a oferit informaţii suplimentare despre tipul de cancer de care suferă prințesa.

 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri