Infanta Cristina a Spaniei și soțul ei, Inaki Urdangarin
Actualitate

Infanta Cristina a Spaniei și soțul ei, Inaki Urdangarin, se despart după 24 de ani de mariaj. / Foto: Profimedia

Divorț în monarhia spaniolă! Infanta Cristina s-a despărțit de soțul ei, după ce acesta a fost prins de mână cu o altă femeie

Infanta Cristina a Spaniei, fiica fostului rege Juan Carlos și sora actualului rege Felipe, a anunțat divorțul de soțul său, Inaki Urdangarin, după 24 de ani de mariaj. La baza acestei despărțiri ar sta infidelitatea acestuia, dar și problemele cu legea din ultimii ani, care au accentuat neînțelegerile dintre ei.

"De comun acord, am decis să ne încheiem mariajul. Angajamentul față de copiii noștri rămâne intact. Deoarece este vorba de o decizie privată, cerem respect tuturor celor din jurul nostru", se arată în comunicatul trimis de cuplu presei internaționale. Cristina și Inaki au împreună patru copii.

Citește și: Divorțul secolului! Averea uriașă pe care prințesa Haya o va primi de la șeicul Dubaiului la partaj. Aceasta l-a înșelat cu bodyguardul

Infanta Cristina a Spaniei și soțul ei, Inaki Urdangarin
Infanta Cristina a Spaniei și soțul ei, Inaki Urdangarin, în mai 2008 / Foto: Profimedia

Vestea divorțului vine la o săptămână după ce într-un tabloid spaniol au apărut poze și informații despre o posibilă aventură a lui Inaki, scriu cei de la revista People, care citează publicația Lecturas. Ginerele fostului rege Juan Carlos și o blondă de 43 de ani au fost fotografiați ținându-se de mână la o plimbare în sudul Franței.

Întrebat despre aventura sa, Urdangarin a spus reporterilor: „Aceste lucruri se întâmplă. Este o dificultate pe care o vom gestiona cu cea mai mare liniște și o vom face asta ca întotdeauna, împreună".

Soțul infantei Cristina a Spaniei, condamnat pentru fraudă și delapidare

Inaki Urdangarin

Citește și: O vilă de 110 milioane de dolari, “perla coroanei” în divorțul dintre miliardarul John Paulson și românca Jenny. Partajul va fi fabulos

În 2018, după un proces îndelung mediatizat, Urdangarin, în vârstă de 54 de ani, care este fost membru al echipei de handbal a Spaniei, a fost găsit vinovat de fraudă fiscală, delapidare și trafic de influență și condamnat de Curtea Supremă la șase ani și trei luni de închisoare.

Prințesa Cristina, în vârstă de 56 de ani, a fost, de asemenea, acuzată de fraudă fiscală în cadrul schemei de delapidare de 6 milioane de dolari care îi implică pe soțul ei și alți 16 inculpați, dar a fost achitată în acest caz. Regele Felipe i-a deposedat pe sora lui și pe soțul acesteia de titlurile de Duce și Ducesă de Palma de Mallorca, în 2015.

Din iunie anul trecut, Urdangarin este pe jumătate eliberat, grație unui program care îi permite să părăsească închisoarea și să locuiască cu mama sa în orașul Vitoria, timp în care este și angajat drept consultant la o firmă de contabilitate.

Prințesa Cristina, care este cunoscută drept Infanta Cristina, rămâne a șasea în linie la tron. Aceasta trăiește și lucrează în prezent în Elveția.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri