facultate sua (2)
Actualitate

The Albert Einstein College of Medicine. Profimedia

Gestul ei scrie istorie. Motivul pentru care o fostă profesoară donează 1 miliard de dolari unei facultăţi din SUA

O fostă profesoară a Facultăţii de Medicină Albert Einstein donează un miliard de dolari acestei şcoli din oraşul New York, cel mai substanţial dar de acest fel oferit în Statele Unite, pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor, a anunţat luni instituţia de învăţământ, potrivit Reuters.

Dr. Ruth Gottesman donează această suma din averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soţ, David ''Sandy'' Gottesman, un expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway, care a decedat în septembrie 2022.

''Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă'', a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituţia de învăţământ, arată Agerpes.

facultate sua
The Albert Einstein College of Medicine. Profimedia

Gottesman s-a alăturat Facultăţii de Medicină Albert Einstein în 1968. În perioada cât a predat aici, a făcut cercetări în domeniul dizabilităţilor de învăţare la copii şi a creat un program de alfabetizare pentru adulţi. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al şcolii şi face parte din consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultăţii.

Viitori studenți vor învăța gratuit la această facultate

Prin intermediul acestei donaţii, tuturor studenţilor la zi li se va rambursa taxa pentru semestrul de primăvară 2024, iar toţi viitorii studenţi vor învăţa gratuit. Taxa de şcolarizare la această facultate este de 60.000 de dolari pe an, iar mulţi studenţi acumulează credite de peste 200.000 de dolari după absolvire.

Scopul acestui „dar transformator”

''Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse şi talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educaţie medicală'', a precizat instituţia de învăţământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei şcoli medicale din Statele Unite.

Facultatea, la care sunt înmatriculaţi circa 1.100 de studenţi, este situată în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor şi factorilor de sănătate, potrivit Institutului pentru sănătatea populaţiei din cadrul Universităţii din Wisconsin.

Citește și: Monica Lewinsky, succes total la 50 de ani. Cum a reușit stagiara care a avut o aventură cu Bill Clinton să revină în lumina reflectoarelor

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri