printul william, regele charles, printul harry
Actualitate

Regele Charles, alături de fiii săi, prințul William și Harry, în vremuri mai bune. / Foto: Profimedia

Încă o lovitură pentru prințul Harry, după ce regele Charles nu și-a făcut timp să-l vadă: "E una dintre cele mai publice rupturi"

Prințul Harry a ajuns marți, 7 mai, în Marea Britanie, pentru aniversarea Jocurilor Invictus, dar nu s-a întâlnit și cu tatăl lui, regele Charles. Mai mult, la doar câteva ore după ce s-a aflat acest aspect, suveranul britanic a mai dat o veste care i-a făcut pe mulți să-și pună întrebări.

Regele Charles nu a avut timp să se întâlnească cu fiul lui cel mic, sosit din SUA în Marea Britanie. În seara aceleiași zile, Palatul Buckingham a anunțat că monarhul și băiatul lui cel mare, prințul William, vor participa săptămâna viitoare la un angajament comun, în cadrul căruia acesta din urmă va primi titlul de colonel șef al Armatei Aeriene.

Citește și: Motivul pentru care regele Charles a spus nu unei întâlniri cu prinţul Harry, deși fiul său cel mic se află în Marea Britanie

Înainte ca Harry să decidă să se retragă din viața regală, acum patru ani, s-a crezut întotdeauna că el va prelua rolul de conducător al regimentului cu care a fost în Afganistan, scrie Daily Mail. Anunțul că regele îi va oferi fiului său cel mare acest post pe care l-a avut chiar el vreme de 31 de ani a venit la doar două ore de când a anunțat că e prea ocupat pentru a se vedea cu Harry.

Regele Charles nu și-a făcut timp pentru prințul Harry deși erau la doar câțiva kilometri distanță

charles, harry
Regele Charles, prințul Harry. Profimedia

"Momentul este totul", a spus un om din interior, în timp ce altul a transmis că decizia regelui de a nu se întâlni cu propriul copil, deși erau la doar câțiva kilometri distanță, va fi perceput ca o insultă, ca și cum ducele de Sussex nu este important pentru el.

Purtătorul de cuvânt al lui Harry a confirmat că "din păcate, nu a fost posibil ca cei doi să se întâlnească din cauza programului plin al Majestății Sale", deoarece acesta tocmai a revenit la îndatoririle publice după ce a urmat un tratament împotriva cancerului. În ciuda multor speculații cu privire la faptul că ducele va merge să-și viziteze tatăl, pe care l-a văzut ultima oară în februarie, după ce Charles a fost diagnosticat cu cancer, purtătorul lui de cuvânt a spus că nu este timp pentru o reuniune. "Ducele înțelege că tatăl său are angajamente și diverse alte priorități și speră să-l vadă în curând", a mai spus reprezentantul ducelui de Sussex.

Citește și: Reacția lui Meghan Markle când o femeie s-a apropiat prea mult de prințul Harry. Momentul a devenit viral

"Indiferent de problemele de logistică, această mișcare va fi percepută ca o insultă. Aceasta este una dintre cele mai publice rupturi din lume. Dacă ar fi tratat în privat, fără atâtea speculații în presă, ar fi avut mai multe șanse de rezolvare", a spus expertul regal Richard Fitzwilliams despre situația complicată din cadrul familiei regale britanice.

 

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri