Julio Iglesias Honoured in Madrid
Actualitate

Julio Iglesias. Getty Images

Julio Iglesias, reţinut pe aeroport în Republica Dominicană. Ce au descoperit autorităţile în bagajele cântărețului

Autorităţile din Republica Dominicană au confiscat fructe, legume şi carne de la Julio Iglesias, pe aeroportul din Higüey. În bagajele lui Iglesias, inspectorii au găsit 42,16 kilograme de căpşuni, zmeură, afine, cireşe, roşii, sfeclă, ţelină, fasole, spanac, salată, ciuperci, rucola şi carne de pui pe care acesta a încercat să le introducă în ţară.

Artistul spaniol a fost prins cu încărcătura din Bahamas în avionul cu numărul N768JJ, în noaptea de miercuri spre joi.

Directorul fitosanitar al Agriculturii, Rosa Lazala, a oferit informaţia prin intermediul Departamentului de Relaţii Publice. Lazala nu a furnizat numele persoanei care a adus fructele şi legumele din Bahamas, dar a fost identificată de surse aeroportuare, scrie dominicantoday.com, transmite News.ro.

Potrivit acestora, Iglesias este un recidivist în ceea ce priveşte aducerea în ţară a fructelor şi legumelor din alte state.

Tehnicienii de sănătate şi carantină din ţară au întărit supravegherea şi inspecţia, controlul prealabil şi verificarea bagajelor şi a tuturor pasagerilor în porturile şi aeroporturile de pe teritoriul naţional.

Ministerul Agriculturii aplică aceste controale şi la punctele de intrare la frontiera terestră pentru a se asigura că nu intră în ţară niciun produs de origine animală sau vegetală care ar putea pune în pericol producţia naţională.

Autoritatea a informat că, împreună cu Organizaţia Internaţională Regională pentru Sănătate Agricolă (OIRSA), este menţinută o alertă permanentă la toate punctele de intrare pe teritoriul dominican, ca parte a protocolului activat după detectarea speciei de muscă mediteraneană a fructelor.

Această zburătoare a fost detectată pentru a doua oară în provincia La Altagracia, fiind introdusă de turiştii care au debarcat pe aeroportul din Punta Cana.

Etichete: julio iglesias

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?