Dolce and Gabbana show, Runway, Spring Summer 2023, Milan Fashion Week, Italy - 24 Sep 2022
Actualitate

Kim Kardashian. Profimedia

Kim Kardashian, amendă de 1,26 milioane de dolari pentru promovarea frauduloasă a unei criptomonede

Kim Kardashian a acceptat să plătească 1,26 milioane de dolari pentru că a promovat o criptomonedă pe contul ei de Instagram fără a menţiona că a fost plătită pentru acest lucru, a anunţat luni Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Autoritatea o acuză pe vedeta de televiziune, influencer şi femeie de afaceri că a făcut reclamă unor active în criptomonede, omiţând să precizeze că a fost plătită cu 250.000 de dolari de către platforma respectivă pentru această reclamă.

Amenda include o penalizare de un milion de dolari, precum şi o majorare cu 260.000 de dolari reprezentând suma primită de Kim Kardashian, şi dobânzi.

Kim Kardashian nu va mai promova criptoactive timp de trei ani

Fosta soţie a rapperului Kanye West, care a acceptat să coopereze cu SEC, s-a angajat, de asemenea, să nu promoveze criptoactive timp de trei ani.

EXCLUSIVE: Kim Kardashian shows off her stunning figure in a figure-hugging grey top in LA.
Kim Kardashian. Profimedia

"Acest caz ne reaminteşte că atunci când celebrităţi sau influenceri promovează oportunităţi de investiţii, inclusiv criptoactive, acest lucru nu înseamnă că acele produse de investiţii sunt bune pentru toţi investitorii", a declarat Gary Gensler, şeful SEC, într-un comunicat.

"Încurajăm investitorii să ia în considerare riscurile şi oportunităţile potenţiale ale unei investiţii în lumina obiectivelor lor financiare", a adăugat Gensler.

Kim Kardashian, avere de 1,8 miliarde de dolari

Kim Kardashian are o avere personală de 1,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Vedeta americană are 331 de milioane de urmăritori pe Instagram.

Etichete: kim kardashian

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri