petra pintelei (2)
Actualitate

Petra Pintelei / Foto: Facebook

Lecții de la Petra, o tânără nevăzătoare care știe 6 limbi străine și merge la serviciu cu metroul: "Îi mulțumesc zilnic lui Dumnezeu"

Petra Pintelei, o tânără care s-a născut nevăzătoare, demonstrează în fiecare zi că obstacolul pe care mulți l-ar crede de netrecut este doar un detaliu pentru ea, nu un lucru care o definește. Zâmbește, iubește, călătorește, se machiază și merge cu metroul la serviciu. Face activități pe care orice om tipic le are în agenda zilnică.

Deși nu a văzut niciodată chipul mamei sale, Petra știe în sufletul ei că cea care i-a dat viață e o persoană frumoasă și elegantă. O știe după vocea și vorbele ei, după ce a învățat-o, cum a împins-o de la spate și cum i-a prezentat lumea. Tot mama a impulsionat-o să învețe limbi străine pentru că a sesizat că le "prinde din zbor". Astăzi, Petra vorbește cu ușurință engleză, spaniolă, portugheză, franceză, rusă și turcă.

Tânăra nu se răfuiește cu Divinitatea pentru ceea ce i-a luat, ci Îi mulțumește pentru ce a primit. Într-un interviu de o oră și jumătate pentru podcastul de pe canalul de YouTube Graurii, Petra Pintelei a vorbit cu detașare despre deficiența ei, cu iubire de viață și cu încredere în propria persoană. 

Citește și: Cum a reacționat o tânără care și-a văzut soțul pentru prima dată după ani de zile trăiți în întuneric: ”E mai chipeș decât credeam!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru că mi-a dat mult mai mult decât spune lumea poate că mi-a luat. Mi-a dat în primul rând o misiune și iată că și acum ea se împlinește, mi-a dat să pot să-i încurajez pe alții, cu și fără dizabilități, mi-a dat independență, mi-a dat curaj, mi-a dat o voce pe care pot să o folosesc și cu care pot să deschid uși și drumuri și pentru alții. Cum să spun „Doamne, de ce mi-ai luat ceva" sau cum să mă supăr eu pe Dumnezeu, când El știe cel mai bine ce a vrut să facă cu mine pe lumea asta?! Îi mulțumesc în fiecare zi pentru tot ceea ce mi-a dat", a spus Petra Pintelei în cadrul emisiunii online.

Mai mult, tânăra lucrează și merge zi de zi la serviciu cu metroul. „Lucrez la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii. Sunt funcționar public. Pe scurt, asta înseamnă că fac hârtii. Pe larg, înseamnă că mă ocup de tot ceea ce înseamnă informații în domeniul persoanelor cu dizabilități, proiecte sociale, informații despre lege, drepturi etc. Lucrez pe calculator. Mă duc cu metroul la muncă. Merg cu un baston alb care și vibrează. Am și un GPS și mă mai orientez așa. De asemenea, am colegi cu care îmi coordonez drumul și ne găsim pe la metrou și mergem împreună. Merg și la sală. Iubesc mișcarea.”, a mai spus Petra Pintelei, conform aceleiași surse menționate anterior.

Citește și: S-au avut ca frații, mamele lor sunt cele mai bune prietene, dar Cupidon i-a săgetat după 20 de ani. Parcurs spectaculos în iubire

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri