Lunch reception at The Royal Yacht Dannebrog, Copenhagen, Denmark - 11 Sep 2022
Actualitate

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei. Septembrie 2022. Profimedia

Margrethe a II-a a Danemarcei, singura regină domnitoare din Europa, retrage titlurile princiare deţinute de 4 dintre nepoţii ei

Margrethe a II-a a Danemarcei, singura regină domnitoare din Europa şi totodată monarhul cu cea mai lungă domnie de pe continentul nostru, a retras titlurile princiare deţinute de cei patru copii ai fiului ei Joachim, pentru a le permite acestora să aibă o viaţă cât mai normală, a anunţat miercuri Casa Regală Daneză, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Începând de la 1 ianuarie 2023, urmaşii Alteţei Sale Regale Prinţul Joachim nu vor mai putea să îşi folosească titlurile de conte şi contesă de Montpezat, titlurile lor anterioare de prinţ şi prinţesă a Danemarcei devenind caduce”, a anunţat Casa Regală a Danemarcei într-un comunicat.

Fiul cel mic al suveranei daneze, prinţul Joachim, în vârstă de 53 de ani, are patru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 23 de ani, născuţi din două căsătorii: Nikolai, Felix, Henrik şi Athena.

„Prin această decizie, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze un cadru în care cei patru nepoţi vor putea să îşi construiască propriile vieţi într-o manieră mai liberă, fără să fie limitaţi de consideraţiunile şi de obligaţiile speciale pe care le implică o afiliere formală la Casa Regală”, precizează acelaşi comunicat.

Contesa Alexandra de Frederiksborg s-a declarat „şocată”: Anunţul a venit ca un fir de păr în supă. Copiii se simt excluşi

Mama celor doi fii mai mari ai prinţului Joachim şi-a exprimat deja perplexitatea şi s-a declarat „şocată” de decizia suveranei daneze.

„Anunţul a venit ca un fir de păr în supă. Copiii se simt excluşi. Ei nu pot să înţeleagă de ce le-a fost luată identitatea”, a declarat contesa Alexandra de Frederiksborg pentru cotidianul danez B.T.

Ceilalţi patru nepoţi ai reginei Danemarcei, copiii prinţului moştenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, îşi vor păstra titlurile, dar, la vârsta majoratului, doar cel mai mare dintre ei va primi o prerogativă în cadrul casei regale, conform unei decizii din 2016.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri