miss-myanmar-2013
Actualitate

În 2013, Htar Htet Htet a reprezentat Myanmar la o competiție de frumusețe. / Foto: Profimedia

O fostă regină a frumuseții s-a transformat în luptătoare contra juntei militare din Myanmar. A dat tocurile pe armă și bocanci

În 2013 era încoronată drept cea mai frumoasă femeie din Myanmar, iar astăzi, Htar Htet Htet a lăsat tocurile, rochiile cu paiete și coronița de Miss pentru pușcă și bocanci. Aceasta a decis să ia atitudine împotriva juntei militare, ba chiar este decisă să meargă până la capăt pentru scopul său.

Tânăra de 31 de ani luptă alături de o grupare rebelă şi se declară pregătită să-şi dea viaţa pentru susţinerea rezistenţei împotriva puciştilor care au preluat puterea la 1 februarie, relatează AFP și vice.com.

miss-htar-htet-htet

Citește și: Transformarea unei Miss Universe, la 5 ani după ce a câștigat titlul din Australia. Imagini cu Monika Radulovic

"Sunt pregătită să plătesc cu viața"

htar-htet-htet

"Indiferent dacă deţineţi o armă, un pix sau donaţi bani mişcării pro-democraţie, toţi trebuie să-şi facă datoria pentru ca revoluţia să aibă succes. A venit timpul să ripostăm împotriva juntei", a scris Htar Htet Htet pe contul ei de Facebook, aoclo unde a și pus imagini din mijlocul junglei, cu arma în mână.

Citește și: Prințul Harry, noi declarații care "tulbură apele" în familia regală. S-a mutat în SUA pentru "a rupe ciclul suferinței"

htar-htet-htet-jungla

„Mă voi apăra atâta timp cât voi putea. Sunt pregătită să renunţ la tot, să plătesc cu viaţa”, a mai afirmat, plină de determinare, Htar Htet Htet, care, din motive de securitate, nu a dezvăluit gruparea din care face parte în prezent. „Revoluția nu este un măr care cade din pom când este copt. Trebuie să-l faci să cadă (Che Gevara). Trebuie să câștigăm”, a adăugat ea.

Junta militară a ucis sute de protestatari, printre care femei și copii, de când a preluat puterea printr-o lovitură de stat, în 1 februarie.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?