Elena Mihai Digi Romania
Actualitate

Portretul unei doamne Digi. Elena Mihai, manager zona Est DIGI, despre cum a reușit să se impună într-o lume a bărbaților

Elena Mihai, managerul zonei Est a grupului DIGI în România, lucrează în cadrul companiei din 2008, când a luat decizia de a părăsi holding-ul în care petrecuse 14 ani din cariera sa profesională. „Schimbă direcția, acest sfat mi l-am dat și l-am urmat la începutul anului 2008, atunci când nu m-am mai regăsit profesional în direcția și perspectiva de dezvoltare ale holding-ului în care activam”, povestește doamna DIGI care este coordonatoarea activităților din patru județe (Galați, Buzău, Vrancea și Brăila) din estul țării.

Elena are atât studii superioare tehnice, cât și studii de drept, dar drumul său profesional, de 13 ani, se conturează sub semnul managementului.

Mărturisește că nu a avut niciodată o țintă în faptul de a răzbi într-o lume a bărbaților, de a învinge prejudecăți și stereotipuri. ”Nu am pornit la drum cu acest gând. În schimb, am pornit cu ambiții realiste raportate la puterea mea de muncă, pregătire și capacitate de înțelegere, iar parcursul a fost unul firesc, etapizat, cu ani de muncă și implicare în urma cărora am acumulat experiența necesară pentru a merge mai departe”, spune Elena.

Elena Mihai, manager zona Est DIGI, o doamnă pentru care ATITUDINEA înseamnă asumare și încredere

Provocările au făcut mereu parte din traseul său profesional și rezultatele de până acum sunt dovada că pe Elena nimic nu a împiedicat-o să își urmărească țintele cu realism și o atitudine matură, echilibrată. De aceea, principalul său sfat pentru doamnele care doresc să își lanseze provocări este ”să creadă în reușita lor personală sau profesională, să nu-și caute scuze, să privească în jur cu optimism, să fie corecte în primul rând cu ele și apoi și cu ceilalți, să-și înfrunte temerile și să pornească la drum cu entuziasm, hotărâre, curaj și cu o atitudine de învingătoare! Să aibă încredere că vor reuși și-i vor determina și pe ceilalți să le acorde credit!”

Adeptă a unui stil de viață activ și a echilibrului între timpul alocat profesiei și cel ocupat cu hobby-uri și interacțiunea în familie, Elena se încarcă de energie în mica sa grădină cu flori și zarzavaturi sau se relaxează mergând cu bicicleta.

”Nu refuz niciodată o carte bună, sau chiar două în paralel, pe teme diferite, citite cu o muzica de chitară clasică în surdină”, adaugă ea. Totuși, recunoaște că cel mai bun combustibil pentru a continua drumul, cu hotărârea și încântarea unei noi provocări, este satisfacția fiecărui proiect finalizat.

”Există și puțină dependență de adrenalină, așa că fiecare proiect personal sau profesional finalizat cu succes mă încarcă pozitiv și-mi dau energia necesară pentru a o lua de la capăt, cu aceeași determinare și entuziasm”, afirmă ea.

Desigur, are și câteva obiective pentru această primăvară, pentru că, nu-i așa, prima lună a primăverii ne face pe toți să ne gândim mai mult la transformare, la ce putem îmbunătăți în viețile noastre. Este un anotimp al metamorfozelor. Iar pentru Elena, una dintre dorințe este să găsească ”echilibrul perfect și stabil” între ceea ce face pentru propria persoană și ceea ce face pentru cei din jur.

Uitându-se la tot ceea ce a reușit până acum, ea consideră că acest parcurs bogat se datorează într-o măsură importantă familiei sale și celor care au contribuit la educația sa, celor care i-au insuflat principii de viață valoroase, în care s-au fixat rădăcinile personalității sale. La aceste valori transmise de cei apropiați și dragi, s-a adăugat, mai târziu, și unele modele profesionale. Printre care și actrița Maia Morgenstern. ”A reprezentat și reprezintă un etalon de seriozitate, dăruire, autodisciplină, ambiție, încredere și autenticitate!”, după cum mărturisește Elena.

Și, la final de interviu, la întrebarea – ”dacă ai da vieții tale profesionale un titlu de carte, care ar fi acela?” – răspunsul Elenei vine firesc, sigur, în deplină armonie cu portretul creionat de celelalte întrebări: „ATITUDINE”. Ar fi, obligatoriu, un monolog cu punct și virgulă, plin de melodicitate, autoironie și mult umor. Acestea fiind spuse, aș semna cartea cu maximă încredere și asumare!”, încheie ea.

Îi urăm Elenei să găsească acel echilibru pe care și-l dorește, în această primăvară, și îi dorim un 8 Martie cu mult soare și inspirație pentru viitoarele provocări profesionale și personale!

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri