King Charles III and Queen Camilla visit UCH Macmillan Cancer Centre
Actualitate

Regele Charles al III-lea și regina Camilla, în vizită la UCH Macmillan Cancer Centre. Profimedia

Primele imagini cu regele Charles după ce și-a reluat îndatoririle publice. A vizitat cu soția sa un centru pentru tratarea cancerului

Regele Charles a vizitat un centru pentru tratarea cancerului odată cu revenirea sa la angajamentele publice, după ce suveranul britanic a fost diagnosticat, la rândul lui, cu această boală în luna februarie.

Palatul Buckingham a anunţat vineri că medicii sunt destul de mulţumiţi de felul în care suveranul în vârstă de 75 de ani a răspuns la tratament şi că va putea să îşi reia anumite angajamente publice.

Un prim astfel de angajament a constat în vizitarea, marţi, a unui centru pentru tratarea cancerului, unde monarhul britanic s-a întâlnit cu pacienţi şi cu medici specialişti.

Palatul Buckingham a mai anunţat că regele Charles şi soţia lui, regina Camilla, îi vor primi, în cadrul unei vizite de stat, pe împăratul Japoniei, Naruhito, şi pe soţia acestuia, împărăteasa Masako, la finalul lunii iunie, transmite Agerpres.

Problemele de sănătate ale regelui Charles au început în ianuarie

Problemele de sănătate ale regelui Charles au început în ianuarie, când s-a anunţat că suveranul urma să fie spitalizat pentru o procedură corectivă pentru hipertrofie benignă de prostată.

În luna următoare, Palatul Buckingham a anunţat că, în urma unor teste, s-a descoperit prezenţa unei ''forme de cancer'', fără a oferi însă detalii suplimentare în afara faptului că această formă de cancer nu este asociată cu prostata.

Între timp, regele britanic s-a odihnit şi a urmat un tratament împotriva acestei boli, continuând să îşi îndeplinească îndatoririle oficiale într-un cadru privat. A avut o stare de sănătate suficient de bună pentru a saluta simpatizanţii la finalul slujbei de Paşte, la sfârşitul lunii martie.

Deşi programul suveranului va fi gestionat cu atenţie pentru a minimiza riscurile în ceea ce priveşte sănătatea sa, Palatul Buckingham a anunţat că acesta ar putea participa la evenimente anuale importante, cum ar fi parada militară ''Trooping the Colour'' din iunie, precum şi aniversarea a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, marcată, de asemenea, în iunie.

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer la mai puţin de 18 luni de la preluarea tronului după decesul mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Un nepot al regelui, Peter Phillips, a spus că monarhul, care este renumit pentru munca asiduă pe care o depune, este frustrat de restricţiile impuse de tratamentul pe care îl urmează.

Prințesa Kate, diagnosticată și ea cu cancer 

Prințul William, în bucătărie, la primul său angajament public după anunţul despre cancerul prințesei Kate. FOTO

Una dintre nurorile regelui Charles, Kate, soţia prinţului William, absentează de asemenea de la îndatoririle regale, întrucât urmează o chimioterapie preventivă după ce testele realizate în urma unei intervenţii chirurgicale majore abdominale au pus în evidenţă prezenţa cancerului.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri