National Service of Remembrance, London, UK - 12 Nov 2023
Actualitate

Regina Camilla și Catherine, prințesa de Wales. Remembrance Sunday Service. Cenotaph, Londra. Profimedia

Prințesa de Wales și regina Camilla, protagonistele unui moment dulce și rar în public. Fanii au reacționat imediat: „Respect”

Regina Camilla și prințesa de Wales au fost protagonistele unui moment rar, în public, duminică, la finalul ceremoniei de la memorialul de război Cenotaph, de pe bulevardul Whitehall din centrul Londrei.

Catherine și Camilla și-au zâmbit cald pe balconul de la Ministerul britanic de externe, spre încântarea publicului prezent, dar și a fanilor de pe rețelele sociale.

Nu puțini au fost cei care au semnalat legătura specială dintre soția regelui Charles și cea a prințului William, cele două părând să se înțeleagă de minune.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Admiratorii lor au reacționat la scurt timp pe X. „Un moment dulce și rar între actuala și viitoarea regină”, „Familia regală la finalul  Serviciului de Comemorare. Îmi place zâmbetul reginei pentru Catherine”, „Un moment frumos între regina Camila și prințesa Catherine, pe balcon, astăzi”, „Îmi place legătura lor ❤️❤️❤️❤️”, „Iubire și respect ❤️”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Atât Kate, în vârstă de 41 de ani, cât și Camilla au îmbrăcat ținute de culoare neagră. Pe reverul hainei ei de inspirație militară, Kate a optat pentru trei maci roșii, aducând astfel un omagiu tuturor celor care și-au pierdut viața în conflicte în timp ce luptau pentru țara lor.

Regele Charles şi premierul Rishi Sunak au condus duminică ceremoniile de omagiere naţională a soldaţilor britanici care au murit în conflicte. Downing Street a subliniat într-un comunicat ''unitatea'' naţiunii în această zi ''în care comunităţile se reunesc pentru a-şi aminti de cei care au murit în numele nostru''.

În cadrul ceremoniei solemne la memorialul de război Cenotaph de pe bulevardul Whitehall din centrul Londrei, Charles, Sunak, lideri militari, politicieni din toate partidele şi membri de rang înalt ai familiei regale au ţinut două minute de reculegere şi apoi au depus coroane de flori pentru a-i onora pe cei ucişi în război.

Aproape 10.000 de veterani şi mii de britanici s-au adunat pentru a participa la ceremoniile conduse de Charles pentru prima dată de la încoronarea sa.

''Evenimentele recente trebuie să ne reamintească faptul că nu trebuie să luăm de bună pacea pentru care am luptat atât de mult", a subliniat premierul Rishi Sunak, într-un moment în care războiul din Ucraina continuă şi un nou conflict se desfăşoară între Hamas şi Israel.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri