charles, camilla
Actualitate

Charles, Camilla și Regina Elisabeta a II-a. Profimedia

Prințul Charles devine regele Marii Britanii, iar soția sa, Camilla, regina consoartă. Prima declarație a suveranului

Prințul Charles devine regele Marii Britanii, iar soția sa, Camilla, va primi titlul de regină consoartă, potrivit BBC. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani, azi, 8 septembrie 2022. Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care a anunțat moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie.

*NO UK* Prince Charles Visits UNESCO World Heritage Site Of New Lanark In Lanarkshire
Prințul Charles devine regele Marii Britanii. Profimedia

La scurt timp, pe contul oficial de Instagram al familiei regale britanice, a fost postată prima declarație a noului rege.

„O declarație a Majestății Sale Regele:

Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oamenii adunați în fața porților Palatului Buckingham aveau ochii înlăcrimați la aflarea veștii morții reginei Elisabeta a II-a. Au început să cânte cu voci încete „God Save the Queen”.

Anterior, în cursul zilei, Palatul Buckingham a emis un comunicat prin care a anunțat că medicii sunt îngrijoraţi de starea de sănătate a suveranei britanice și au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală, potrivit Reuters, transmitea Agerpres.

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineaţă, medicii reginei sunt îngrijoraţi pentru starea de sănătate a Majestăţii Sale şi au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală”, a precizat palatul într-un comunicat.

Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, a murit la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral.

Regina, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”.

Fiul cel mare şi moştenitorul ei, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla au călătorit la Castelul Balmoral, unde a ajuns şi fiul cel mare al lui Charles, prinţul William.

Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

O sursă de la Buckingham a minimalizat speculaţiile potrivit cărora monarhul ar fi suferit o cădere.

Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, alaturi de regina elisabeta a II-a
Camilla Parker Bowles va deveni regină consoartă, a decis regina Elisabeta a II-a. / Foto: Profimedia

În februarie 2022, regina Elisabeta a II-a a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să poarte numele de regină

Anul acesta, regina Elisabeta a II-a a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să poarte numele de „regină” atunci când moștenitorul Coroanei, prințul Charles, va deveni rege, nota BBC.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat într-un mesaj adresat naţiunii, în ajunul Jubileului său de Platină, că soţia fiului ei Charles, Camilla, ar trebui să fie regină consoartă atunci când prinţul o va urma la tron, transmitea AFP, potrivit Agerpres.

Suverana şi-a exprimat „dorinţa sinceră”, într-un mesaj în ajunul împlinirii a 70 de ani de la urcarea ei pe tron. Până atunci era admis că ducesa va fi doar prinţesă consoartă.

Declarația a indicat faptul că regina o stima deosebit pe Camilla, care s-a căsătorit cu prinţul Charles în 2005 în cadrul unei ceremonii civile.

În decembrie, regina a promovat-o pe Camilla „Dame” a Ordinului Jartierei, cel mai prestigios ordin cavaleresc britanic, o onoare la care niciun alt soţ al copiilor ei nu a avut dreptul.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri