Prințul Harry, la funeraliile bunicii sale, regina Elisabeta a II-a
Actualitate

Prințul Harry, la funeraliile bunicii sale, regina Elisabeta a II-a / Getty Images

”Prințul Harry are un rol important în Familia Regală!” În ce condiții s-ar putea împăca cu fratele său, prințul William

Prințul Harry are un rol important în Familia Regală Britanică, însă el trebuie să renunțe la memoriile pe care intenționează să le lanseze în curând, pentru a le recâștiga încrederea rudelor, susține Tina Brown, fostul editor Vanity Fair.

În cadrul unui interviu, fostul editor de la Vanity Fair a declarat că relația tensionată dintre prințul Harry și fratele lui, prințul William, ar putea fi domolită dacă acesta va ști să profite de acest moment și va renunța la cartea de memorii ce urmează să fie lansată în perioada următoare.

Citește și: Prințul George și prințesa Charlotte, comportament exemplar la înmormântarea străbunicii lor. Au fost serioși, eleganți și emoționați

”Este un moment incredibil, pe care l-ar putea folosi. Poporul iubește acel sentiment de unitate, vrea să-i vadă pe cei doi frați împreună. Dar dacă nu va renunța la cartea de memorii și la toate acele documentare și interviuri, rudele nu pot avea încredere în el. Cred că dacă va face toate aceste lucruri, rudele vor putea să aibă din nou încredere în el. Familia Regală are nevoie de el și există multe lucruri de rezolvat. Kate nu-și dorește să călătorească în toate colțurile lumii, e mama a trei copii. Harry are un rol important de jucat, în cazul în care își dorește.”, a mai declarat Tina Brown, în cadrul emisiunii lui Lorraine.

Totodată, Brown a sugerat că ducii de Sussex și-ar putea petrece patru ori cinci luni pe an în California, Statele Unite ale Americii, iar în restul timpului s-ar putea ocupa de îndatoriri regale.

”Întrebarea este dacă ei sunt dispuși să facă asta, întrucât, știți foarte bine, ranchiuna din familie poate fi extrem de adâncă. Dacă Harry nu vrea să renunțe la carte, sincer, nu văd vreo șansă de împăcare.”, a mai declarat jurnalista, potrivit Daily Mail.

Citește și: Regina consoartă Camilla a strâns din dinți și și-a dus la capăt angajamentele din ultimele zile, deși avea un deget rupt la picior

William şi Harry, împreună, dar fără vreun semn de reconciliere

Prinţii William şi Harry, despre a căror relaţie se ştie că este una rece, au păşit unul lângă altul în urma sicriului bunicii lor, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, luni, în cadrul funeraliilor de stat, solemni, dar fără vreo urmă de emoţie sau de împăcare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În sunet de cimpoaie, ei au defilat în spatele tatălui lor, acum regele Charles al III-lea, a unchilor Andrew şi Edward şi a mătuşii lor Anne, de la Westminster Hall până la Abaţia Westminster, apoi, după ceremonia religioasă la care au participat demnitari din întreaga lume, până în Hyde Park de unde sicriul a plecat cu un dric spre Castelul Windsor.

The State Funeral of Her Majesty The Queen, Service, Westminster Abbey, London, UK - 19 Sep 2022
Harry, ducele de Sussex și William, prințul de Wales. Profimedia

Vezi și: Un fost angajat al soției regelui Charles III face dezvăluiri despre ce fel de persoană este Camilla, regina consoartă

Luni, William, căruia tatăl său Charles al III-lea i-a transmis titlul de prinţ de Wales, a purtat uniforma militară, la fel ca tatăl său, dar şi ca prinţul Edward şi mătuşa sa, prinţesa Anne. Ca şi aceştia, el a efectuat de mai multe ori salutul militar în direcţia bunicii şi suveranului, în timp ce fratele său s-a abţinut.

Retrăgându-se în 2020 de la îndatoririle regale, în urma unor neînţelegeri, Harry, care locuieşte în California împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii ai lor, şi-a pierdut dreptul de a purta uniformă şi a purtat o redingotă neagră, decorată însă cu medaliile sale.

Săptămâna trecută, cei patru au creat o surpriză când au mers să admire florile depuse în faţa Castelului Windsor în semn de omagiu adus reginei. Ei au plecat apoi cu aceeaşi maşină, însă expresiile lor au fost indescifrabile, iar interacţiunile minime.

Prințul William și prințul Harry/ Profimedia
Prințul William și prințul Harry/ Profimedia

William şi Harry au luat parte şi la un priveghi la care au participat cei opt nepoţi ai reginei Elisabetea a II-a, în jurul sicriului foarte popularei suverane, care a încetat din viaţă la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după mai bine de 70 de ani de domnie.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri