Sarah Ferguson
Actualitate

Sarah Ferguson / Profimedia Images

Sarah Ferguson, diagnosticată cu cancer mamar, primele declarații: „Am fost la un pas să ratez programarea la medic!”

Sarah Ferguson, în vârstă de 63 de ani, a recunoscut că a fost la un pas de a rata programarea la medic în urma căreia a aflat că suferă de cancer mamar. Mai mult de atât, ea a mărturisit că sora ei a fost cea care a insistat că trebuie să ceară ajutorul unui specialist.

În cadrul unui episod al podcastului ei, „Tea Talks with the Duchess and Sarah”, Ferguson a oferit detalii despre diagnosticul primit, la scurt timp după ce a dezvăluit că a suferit o mastectomie.

„Se întâmpla după o vacanță, iar eu locuiesc în această zonă, în zona Windsor, era o zi călduroasă și nu-mi doream să merg la Londra. E foarte simplu să amân, să spun că merg săptămâna viitoare”, a povestit ducesa de York, potrivit Page Six

Citește și: Sarah Ferguson, dezvăluire neașteptată la 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Momentul în care cele două au fost arestate

La insistențele surorii ei, însă, ale lui Jane Ferguson Luedecke, aceasta a acceptat să o vadă un medic și se poate spune că i-a salvat viața.

„De obicei fac ce spune ea, pentru că este foarte insistentă. Mi-a spus: „Nu, te duci. Am nevoie să mergi. Trebuie să mergi” Și m-am dus”, a mai dezvăluit Sarah.

În cadrul consultului, medicul a văzut o umbră mică, ceea ce indica celule canceroase.

Pentru că nu s-a confruntat cu niciun fel de simptome, ea a subliniat importanța controalelor de rutină.

„Nu contează ce faci, ce planuri ai. Mergi la control. Nu spune că nu ți se va întâmpla ție. Nu contează că te simți bine. Cancerul poate fi foarte tăcut”, a mai spus ea.

Ducesa de York a fost operată și se simte bine

Ducesa în vârstă de 63 de ani a fost diagnosticată cu cancer la sân în stadiu incipient în urma unei mamografii de rutină. Nu a avut niciun fel de simptome. Operaţia a fost un succes, iar prognosticul este bun, a declarat purtătorul de cuvânt al ducesei. Ea a fost externată duminică de la spitalul King Edward VII din Londra pentru a se recupera acasă, la Windsor, înconjurată de familie, scrie Daily Mail.

Citește și: Sarah Ferguson, fosta soție a prințului Andrew, despre relația cu regina Elisabeta: “Mi-a fost mamă mai mult decât cea care m-a născut”

printul andrew, printesa beatrice si sarah ferguson
Prințul Andrew, prințesa Beatrice și ducesa de York Sarah Ferguson, în 2018 / Foto: Profimedia

Sarah, fosta soţie a prinţului Andrew şi mama prinţesei Beatrice şi a prinţesei Eugenie, a vorbit despre diagnostic în noul ei podcast, "Tea Talks with the Duchess and Sarah". Ea a înregistrat segmentul în ziua operației.

Un dintre prietenele ducesei a declarat: "S-a întâmplat totul foarte repede, să fiu sinceră, dar Sarah este în cele mai bune mâini și este determinată să dea mai departe mesajul importanței unui screening regulat".

Sarah Ferguson și prințul Andrew au divorțat în 1996, dar au rămas buni prieteni. Mai mult, locuiesc împreună la Royal Lodge în Windsor, acolo unde ducesa se și recuperează.

Citește și: Sarah Ferguson, dezvăluire neașteptată la 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Momentul în care cele două au fost arestate

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri