Elisabeta a II-a și prințul Philip
Actualitate

Elisabeta a II-a și prințul Philip / Foto: Profimedia

Secretul ieșit la iveală după moartea lor. De ce prințul Philip nu ar fi fost considerat un soț potrivit pentru regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a s-a îndrăgostit de prințul Philip pe când era doar o adolescentă. Avea doar 13 ani când a știut că acesta este ”alesul”, iar mariajul lor a început într-o zi de noiembrie a anului 1947. Anul acesta, cei doi ar fi sărbătorit 75 de ani de căsnicie, dacă ar mai fi trăit.

Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a stins din viață anul trecut, la 99 de ani și i-a fost un partener devotat reginei Elisabeta a II-a. La începutul relației, însă, familia regală nu considera că acesta ar putea fi soțul potrivit pentru Regină.

Citește și: 10 glume și gafe îndelung comentate ale prințului Philip, unul dintre cei mai iubiți membri ai familiei regale

Potrivit Mirror, regina Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață în luna septembrie a acestui an, s-a îndrăgostit de soțul ei pe când avea doar 13 ani.

Se spune că regina Elisabeta a II-a a pus ochii pe prințul Philip încă de când a fost domnișoară de onoare la nunta prințesei Marina a Greciei în 1934. Ulterior, unchiul lui Philip, lordul Louis Mountbatten, a organizat câteva întâlniri între cei doi, pe când Philip intrase la colegiul naval din Dartmouth. Trei ani mai târziu, prințul Philip și-a petrecut Crăciunul la Castelul Windsor, iar ulterior, după ce și-a dat seama că sentimentele sunt puternice pentru regina Elisabeta, acesta i-a întrebat pe părinții ei dacă îl pot considera pețitor pentru fiica lor.

regina elisabeta printul charles

Citește și: Prima apariție a reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip. Și-a reluat deja atribuțile

Deși aceștia păreau să aibă sentimente reale unul pentru celălalt, familia regală nu părea încântată ca Elisabeta a II-a să se căsătorească cu o persoană care nu făcea parte din aristocrația britanică.

”Persoanele care nu-l plăceau pe prințul Philip erau cele care nu-i plăceai pe cei din familia Mountbatten.”, dezvăluia o sursă pentru The Telegraph, adăugând: ”Totul se putea traduce într-un singur cuvând: german.”

În vara lui 1946, Prinţul Philip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta. S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947. Înainte de nuntă, Philip a renunţat la titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei, a luat titlul de Locotenent Philip Mountbatten, după numele mamei sale și a fost naturalizat britanic. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală.

Elisabeta a II-a, prințul Philip și copiii lor cei mari: prințul Charles și prințesa Anne
Elisabeta a II-a, prințul Philip și copiii lor cei mari: prințul Charles și prințesa Anne / Foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, căsnicie de 73 de ani, patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți

Regina Elisabeta a II-a, printul Philip și cei 7 stranepoti (2018)

Suverana Marii Britanii și prințul consort au împreună patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți. Deși mariajul lor a avut suișuri și coborâșuri, vehiculându-se chiar că Prințul Philip ar fi înșelat-o pe Elisabeta a II-a, căsnicia celor doi a fost de neclintit până la sfârșitul vieții ducelui.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri