printul philip
Actualitate

Prințul Philip foto: Getty Images

Cui i-a lăsat prințul Philip averea. Suma strânsă, mult mai mică decât a reginei Elisabeta a II-a

Timp de 73 de ani, cât a fost la brațul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip a fost văzut ca un modernizator al monarhiei. Acesta a murit în 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns 25 de milioane de euro cât timp a slujit Coroana Britanică. Prințul Philip și-a pus viața în slujba soției sale, a misiunilor din cadrul Commonwealth și a acțiunilor caritabile.

Citește și: Imaginea adorabilă făcută publică de Kate Middleton. Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a, înconjurați de strănepoți

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea Parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru îndeplinirea îndatoririlor publice și pentru servirea monarhiei britanice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a avut-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017.

regina elisabeta si printul philip, alaturi de copiii lor

Averea lui de 25 de milioane de euro va reveni celor patru copii ai săi: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, şi Edward, 57 de ani. Regina are o avere estimată la 500 de milioane de euro.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Meghan Markle nu va participa la funeraliile prințului Philip

Prințul Philip va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie

Înmormântarea prinţului Philip, duce de Edinburgh, va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, şi va fi transmisă de televiziuni de la ora 17:00 a României.

Cu puţin timp înainte, va avea loc o mică procesiune. Este vorba despre o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

Citește și: Ce se va întâmpla cu prințul Harry după funeraliile bunicului său. Motivul pentru care acesta nu va rămâne mult timp în Marea Britanie

Ceremonia va avea loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi ele „reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui”.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri