Motivul pentru care Elton John a fost împiedicat să adopte un copil din Ucraina: ”Nu a fost posibil, deși mi-am dorit mult!”

Elton John, celebrul artist bricanic, a dezvăluit că întâlnirea cu un copil ucrainean, care își pierduse părinții, l-a inspirat pe el și pe soțul lui, David Furnish, să-l adopte, însă dorința lor nu s-a putut materializa din cauza orientării sexuale.

În cadrul podcastului realizat de Dua Lipa, Elton John a dezvăluit că în 2009 și-a dorit să adopte un copil de 14 ani, pe nume Lev, care era bolnav de HIV și care era ucrainean.

”Am ținut acest băiat ore în șir. Am avut o conferință de presă, iar la final mi-au spus: <<Pari foarte atașat de acest băiețel. Ți-ar plăcea să-l adopți>>, iar eu am spus: <<Da, mi-ar plăcea!>>”, a mărturisit el.

Citește și: De ce a refuzat inițial familia regală ca Elton John să cânte la funeraliile prințesei Diana. Secretul a ieșit la iveală după 24 de ani

Din păcate, însă, acest lucru nu a fost posibil: ”Nu mi-au permis să fac asta pentru că sunt gay.”, a mărturisit artistul, care a precizat că David, soțul lui, l-a întrebat dacă i-ar plăcea să aibă copii la un moment dat. ”Am spus nu, însă acel băiețel parcă îmi spunea: <<Hai, fii tatăl meu!>> Acela a fost momentul când am decis să devenim părinți, totul s-a petrecut datorită acelui băiețel din Ucraina.”

Elton John și soțul lui, David Furnish / Getty Images

Legile din Ucraina cer ca părinții adoptivi să nu fie mai bătrâni de 45 de ani, iar la acel moment artistul britanic avea 62 de ani. Totodată, legea solicită ca părinții să fie căsătoriți, însă Ucraina nu recunoaște relațiile între persoane de același sex drept căsnicie.

Citește și: 9 celebrități care nu își vor lăsa averea copiilor. Daniel Craig: „Ideea de moștenire este dezagreabilă”

Elton John, în vârstă de 75 de ani și Furnish, 59 de ani, au împreună doi copii, Elijah, de nouă ani și Zachary, de 11 ani.

Website-ul foloseşte cookies. Continuarea navigării pe website reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile aici.