dureri ovulatie
Despre Tine

Toate cunoastem simptomele care apar inainte de menstruatie, dar ai auzit pana acum de Mittelschmerz? Acest termen se refera la o durere resimtita in partea de jos a abdomenului si care este legata de ovulatie.

Ce este si cand apare Mittelschmerz, sindromul de care sufera 1 din 5 femei

Toate cunoastem simptomele care apar inainte de menstruatie, dar ai auzit pana acum de Mittelschmerz? Acest termen se refera la o durere resimtita in partea de jos a abdomenului si care este legata de ovulatie.

Mittelschmerz poate fi dureroasa, dar nu este periculoasa si poate fi folosita ca indicator pentru momentul in care oul este eliberat in ciclul menstrual. Aproximativ una din cinci femei experimenteaza dureri la ovulatie, spun medicii.

Din fericire, cele mai multe cazuri de Mittelschmerz nu necesita atentie medicala sau tratament. Disconfortul creat poate fi ameliorat cu analgezice si remedii casnice.

"Daca esti la ovulatie, este posibil sa exista un chist ovarian mare care e pe cale sa se sparga si sa elibereze oul. Lichidul continut de chist si sangele sunt, in general, cauza durerii care irita cavitatea abdominala", e de parere Dr. Sherry A. Ross.

Poate dura ore sau chiar zile pentru ca lichidul sa fie absorbit, insa durerea ascutita se va simti in jur de 24 de ore.

Acest eveniment tinde sa declanseze o serie de simptome care pot fi urmarite pana la eliberarea oului.

Cele mai frecvente dureri la menstruatie si cum reduci din intensitate:

  • Durerea de spate

Deoarece ovarele sunt localizate in pelvis, este de inteles ca acest proces ar putea da dureri de spate. Acestea pot fi bruste si ascutite ori poti simti o presiune in acea zona.

Pentru a scapa de ele, asigura-te ca ai o postura dreapta, incearca cateva exercitii de intindere care lucreaza zona respectiva si odihneste-te suficient.

Daca nu reusesti sa scapi astfel de ele, ia un anti-inflamator.

  • Crampe

Ai crampe cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie? Ovulatia poate fi cauza.

Pacienti care sufera de dureri la menstruatia apar des la Urgente fiindca durerea acuta poate fi foarte incomoda si imita afectiuni grave, cum ar fi apendicita, spune dr. Lisa Lewis.

Daca durerile sunt intense si tin timp de 12 ore sau mai mult, mergi la medic. In caz contrar, expertii sugereaza sa te mentii activa. Miscarea va stimula circulatia oxigenului din cap pana in picioare si poate ajuta la combaterea durerii la ovulatie.

  • Spotting

Nu este doar un simptom al sarcinii, pubertatii si menopauzei. Sangerarea neregulata poate semnala, de asemenea, ca esti la ovulatie.

Daca sangerarea persista mai mult de 24 de ore sau devine mai severa de la luna la luna, este cazul sa vorbesti cu un specialist.

  • Balonare

Lichidul si sangele care insotesc eliberarea oului pot irita mucoasa stomacului, ceea ce poate provoca senzatia de balonare.

Unul dintre cele mai bune moduri de a scapa de durerea la ovulatie este sa iti relaxezi muschii pelvisului. Fa o baie calda sau pune-ti o compresa calda in zona de jos a abdomenului.

  • Sani durerosi

Daca iti simti sanii durerosi in timpul menstruatiei, poti observa modificari si dureri cand esti la ovulatie. Pentru a combate sensibilitatea sanilor, vitaminele E si B6 te pot ajuta. De asemenea, limitarea consumului de cafeina si grasimi are acelasi efect.

Daca ti-a placut acest articol, te invitam sa urmaresti Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri