shutterstock_667032505
Despre Tine

Ce parere au cei din jur despre femeile care se machiaza puternic. Rezultatele uimitoare ale unui studiu

Machiajul contribuie mult la cresterea increderii in propria persoana, inclusiv la serviciu. Cu toate acestea, aplicarea fardurilor are si dezavantaje, potrivit unui studiu recent.

Cosmeticele pot scoate in evidenta atuurile faciale ale unei persoane si le pot masca pe cele mai putin atragatoare. Din pacate, exista si reversul medaliei. Potrivit concluziilor unei cercetari recente, un machiaj puternic le face pe femei sa para mai putin capabile in ochii celor din jur.

Un studiu realizat la Universitatea Abertay din Scotia a indicat ca, in perceptia oamenilor, femeile foarte fardate nu au abilitati de lider. Studiul a fost realizat pe 150 de subiecti, care au fost invitati sa determine daca anumite figuri feminine ar avea vreodata sanse sa ocupe posturi de conducere intr-o companie.

Indiferent de sexul sau rasa respondentului, toti au indicat ca doamnele si domnisoarele intens machiate vor ramane pe posturi inferioare. Explicatia specialistilor ar fi ca fardurile aplicate in cantitati mai mari sugereaza distractia, nu seriozitatea asteptata din partea unui sef.

Un studiu de la Universitatile Harvard si Boston intaresc aceasta constatare. Si rezultatele au sugerat ca, in timp ce produsele cosmetice le pot ajuta pe angajate sa para competente, aspectul dramatic sau aplicarea in cantitati ridicate le poate face sa fie percepute mai putin demne de incredere.

Ca atare, un look stralucitor, glamour nu este recomandat la serviciu doamnelor si domnisoarelor care vor sa si fie percepute drept angajate-model, cu potential de promovare. Ele trebuie, insa, sa aplice un machiaj natural, pentru a-si pastra credibilitatea.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?