shutterstock_316560221
Despre Tine

femeie picioare pantofi fusta

Ce spune lungimea fustei despre o femeie. Fotografia-manifest realizata de o tanara de 18 ani

Pe cand avea 18 ani, o studenta din Vancouver a facut furori pe internet dupa ce a publicat o imagine intitulata "Judecati". Din poza, reieseau parerile oamenilor despre o femeie in functie de lungimea fustei pe care o poarta.

"Masuram femeile din priviri, la fel cum citim un cilindru gradat, dar nimeni nu recunoaste asta, pentru ca e o rautate. Imaginea asta e o descriere destul de precisa a ceea ce se crede despre femeile din ziua de azi", scria atunci Rosea, studenta la design grafic.

Poza realizata de ea surprinde picioarele unei femei si apelativele pe care aceasta le primeste in functie de alegerea vestimentara pe care o face.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Rosea a povestit pentru Huffington Post ca i-a venit ideea in timpul cursului de stiinte: "Am vrut sa iau ideea unei masuratori impersonale, obiective, si sa o declin pe ceva personal. Oamenii ii masoara pe alti oameni, dar putini recunosc acest lucru."

judgments

Foto: Rosea Lake, Flickr

Lake a povestit ca proiectul foto a facut-o sa-si reevalueze propriile prejudecati despre alte femei: "Si eu credeam, de exemplu, ca toate femeile care poarta hijab sunt asuprite, dar nu e asa... Unele sunt foarte mandre sa o faca. Ma uitam in jur si judecam orice femeie care nu-si exprima sexualitatea intr-un mod pe care eu il consideram potrivit", a scris ea pe Tumblr. "Imi place sa cred ca m-am schimbat in bine acum."

Intrebata de ce crede ca fotografia rezoneaza atat de profund cu milioane de femei din intreaga lume, Lake a raspuns ca: "Este o articulare concisa si atractiva din punct de vedere vizual a ceea ce gandim multe. Cred ca suntem pregatite sa vorbim despre asprimea cu care suntem judecate. Manifestul meu a fost doar un mic impuls."

Fotografia realizata de Rosea Lake a fost publicata in 2012, dar este la fel de actuala si in ziua de azi.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri