studiu femei amuzante
Despre Tine

Potrivit oameniilor de stiinta, femeile care sunt dragute la locul de munca sunt luate mai putin in serios si pot chiar sa rateze oportunitati de promovare

Secretul femeilor pentru a avansa in cariera. Ce nu trebuie sa faca

Doamnelor, umorul ne impiedica sa avansam in cariera. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de catre un grup de cercetatori de la Universitatea din Arizona.

Potrivit oameniilor de stiinta, femeile care sunt dragute la locul de munca sunt luate mai putin in serios si pot chiar sa rateze oportunitati de promovare. De asemenea, este mai probabil ca o femeie amuzanta sa fie perceputa ca fiind mai putin eficienta si fara abilitati de a conduce, in comparatie cu un barbat amuzant.

Conform The Cut, cei peste 300 de participanti la studiu au fost pusi sa vizioneze doua videoclipuri cu doi manageri, ambii pe nume Sam. Jumatate dintre participanti au vazut o versiune a casetei cu femeia "Sam", iar cealalta jumatate materialul cu barbatul "Sam". In timp ce domnul a avut un mare succes, nu acelasi lucru putem spune despre femeie.

Ea a fost perceputa ca fiind mai putin eficienta, perturbatoare si lipsita de abilitati de conducere, in timp ce s-a considerat ca prezenta generala a barbatului Sam a fost imbunatatita de capacitatea sa de a glumi.

De ce cred oamenii ca barbatii ar trebui sa fie amuzanti la locul de munca? Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru este legat in mod direct de stereotipurile privind femeile si barbatii.

Etichete: studiu , barbati , femei , loc de munca

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri