regina elisabeta printul philip
Divertisment

7 lucruri mai putin cunoscute despre mariajul Reginei Elisabeta cu Printul Philip

Fiind impreuna de peste 70 de ani, Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip au aratat lumii intregi cat de departe poate ajunge dragoastea. Casnicia lor nu a fost deloc usoara, insa au reusit sa treaca peste greutati impreuna. Iata cateva lucruri mai putin cunoscute despre mariajul celor doi monarhi!

  • Au o legatura de rudenie

Elisabeta si Philip sunt, de fapt, rude indepartate. Ca verisori de gradul al treilea, cei doi s-au intalnit cand erau foarte tineri. Potrivit Time, Regina avea 13 ani la acea vreme si s-a indragostit de sotul ei destul de repede dupa ce l-a cunoscut.

  • Parintii Elisabetei nu au fost de acord cu relatia

Potrivit The List, la inceput, Regele George al VI-lea nu a aprobat alegerea fiicei sale. Regele era ingrijorat de reactia societatii britanice la vestea ca fiica lui se poate casatori cu un print grec. Conform Time, regele a mai fost deranjat de comportamentul si manierele lui Philip.

In ciuda dorintei parintilor sai, Elisabeta s-a casatorit la 21 de ani cu barbatul pe care-l iubea.

  • Philip a fost nevoit sa faca sacrificii pentru a se casatori cu Elisabeta

Pentru inceput, el a trebuit sa isi ia cetatenie britanica. Niciunui membru al familiei sale regale nu i s-a permis sa vina la nunta. Pe deasupra, regele nu a vrut sa anunte oficial logodna fiicei sale pana cand aceasta nu a implinit varsta de 21 de ani, astfel ca cei doi au fost nevoiti sa isi tina ascunsa relatia pentru o vreme.

  • Si-a facut rochia pe cupoane

Cand cei doi s-au casatorit, Marea Britanie se recupera inca dupa Al Doilea Razboi Mondial. Din acest motiv, viitoarea regina si-a facut rochia de mireasa pe cupoane. Guvernul i-a permis Elisabetei 200 de cupoane pentru tinuta din ziua nuntii.

  • Cuplul are dormitoare conectate

Dupa nunta, cei doi au fost ca oricare alti proaspat insuratei. Insa cand cuplul s-a mutat in Casa Clarence, in 1949, cei doi au primit dormitoare individuale, dar legate intre ele.

  • Philip nu primit coroana la ceremonia de incoronare a Reginei Elisabeta

Cand Elisabeta a devenit oficial Regina, sotul ei nu a primit un nou titlu. El a ramas tot ducele de Edinburg. Abia in 1967 a devenit oficial Print. Tabloidele au sugerat ca schimbarea titlului a venit ca o modalitate de a scapa de tensiunea din casatoria regala.

  • Nu s-au tinut de mana in public

De-a lungul anilor, Regina Elisabeta si Printul Philip au fost vazuti de multe ori impreuna in public. Cu toate acestea, nu au fost surprinsi niciodata tinandu-se de mana.

Potrivit Gyles Brandretgh, cuplul crede in "valorile stoice" care reflecta credintele generatiei lor. El a mai spus ca Printul Philip se numeste mai mult un adept al pragmatismului decat un romantic.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri