Ruxandra Porojnicu
Divertisment

Frumoasa Ruxandra Porojnicu și-a făcut o carieră de succes în Marea Britanie/ Foto: Instagram

A plecat cu 300 de lire în buzunar, iar acum are Anglia la picioare. Cine este Ruxandra Porojnicu, românca din "Coronation Street"

În România nu se știu foarte multe despre ea, dar Ruxandra Porojnicu a reușit să se impună în industria serialelor din Marea Britanie. Frumoasa bucureșteancă a jucat doi ani, între 2019 și 2021, în "Coronation Street", un serial de renume din Anglia, cu o tradiție de 60 de ani.

Ruxandra interpretează chiar o româncă, pe Alina Pop, o manichiuristă adusă în Regat de traficanții de carne vie. Pe măsură ce rolul ei se schimbă, lucrurile se complică, iar fanii încep să fie tot mai intrigați de evoluția ei, motiv pentru care este și astăzi parte din distribuție.

În 2015, a absolvit UNATC, secția Artele spectacolului (păpuși-marionete). La doar 22 de ani, Ruxandra s-a mutat din București în Londra, inspirată și de programul Work and Travel cu care a fost în SUA, pe timpul facultății, ce i-a trezit dorința de a încerca și altceva, de a evolua într-o altă lume.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ruxandra Porojnicu, vedetă în serialul britanic "Coronation Street"

ruxandra porojnicu coronation street

Începutul nu a fost ușor. Cu doar 300 de lire sterline în buzunar, Ruxandra a lucrat la un fast-food și făcea cursuri de actorie în timpul liber. A făcut figurație în câteva proiecte și a acceptat chiar și joburi neplătite de model pentru a-și construi un portofoliu.

După câteva roluri mici, a semnat cu o agenție și s-a prezentat la casting pentru rolul Alinei Pop. "Povestea Alinei este una importantă. Aș fi putut fi eu în situația asta. Eram disperată să-mi găsesc un loc de muncă atunci când am ajuns în Marea Britanie. Când mă uit înapoi, nu-mi dau seama cum s-au așezat lucrurile", a povestit Ruxandra Porojnicu pentru Daily Star.

"Mă simt mândră că îmi reprezint ţara. Mulţi oameni mi-au spus că le place serialul pentru diversitatea lui şi cred că este important ca o producţie TV să ilustreze asta. Încă nu-mi vine să cred că sunt şi eu o părticică din această poveste, sunt atât de norocoasă. Ţin legătura cu familia mea pe FaceTime şi mereu le trimit filmări cu personajul meu, Alina Pop. În România nu se urmăreşte serialul, ceea ce e păcat, dar eu îi ţin la curent", a mai declarat actrița româncă pentru presa din Marea Britanie.

Foto: Instagram

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri