angelina jolie
Divertisment

Angelina Jolie apare pe coperta numarului de septembrie al revistei Elle SUA si vorbeste intr-un eseu despre drepturile femeilor si despre lectiile pe care se straduieste sa le transmita copiilor sai.

Angelina Jolie dezvaluie lectiile pe care incearca sa le transmita fiicelor sale. Ce le invata actrita

Angelina Jolie apare pe coperta numarului de septembrie al revistei Elle si vorbeste intr-un eseu despre drepturile femeilor si despre lectiile pe care se straduieste sa le transmita copiilor sai.

Frumoasa actrita, in varsta de 44 de ani, scrie ca foarte multe femei au primit eticheta de "nenaturale, ciudate, rele si periculoase" fiindca s-au impotrivit normelor sociale.

"Uitandu-ne inspre lume, trebuie sa ne intrebam: de ce se cheltuie atat de multa energie pentru a mentine femeile intr-o pozitie secundara? Analizate in aceasta lumina, "femeile rele" sunt doar femei care s-au saturat de nedreptate si abuz. Femei care refuza sa respecte reguli si coduri despre care cred ca nu sunt cele mai bune pentru ele sau pentru familiile lor. Femei care nu renunta la vocea si drepturile lor, chiar in fata riscului mortii, al inchisoare sau de a fi respinse de familiile si comunitatile lor. Daca aceasta este rautatea, atunci lumea are nevoie de femei mai rele", scrie Angelina.

"Instinctul nostru, al femeilor, este sa ne adaptam la asteptarile societatii"

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Jolie pune accentul pe gasirea propriului scop in viata si aminteste de perioada cand avea putin peste 20 de ani si intalnea refugiati in Sierra Leone, in timpul etapelor de incheiere a unui razboi civil brutal. Atunci a inteles nivelul de violenta care exista in lume, realitatea vietiilor celor care sunt afectati de astfel de conflicte si a hotarat ca vrea sa schimbe acest lucru.

"Cine suntem meniti sa fim in viata este ceva la care trebuie sa lucram pentru noi insine. Cred ca de multe ori putem devia de la calea femeii, deoarece instintul nostru este sa ne hranim sau sa ne adaptam la asteptarile societatii. Poate fi greu sa ne luam timp sa ne intrebam cine vrem sa fim cu adevarat, nu ceea ce credem ca ceilalti vor aproba sau accepta, ci cine suntem cu adevarat. Dar cand te asculti pe tine, poti face alegerea de a face un pas inainte, sa inveti si sa te schimbi", mai scrie vedeta.

"Nu exista nimic mai atragator decat o femeie cu o vointa independenta si propriile opinii"

Angelina si-a incheiat eseul discutand despre unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le are pentru fiicele sale.

"Le spun des fiicelor mele ca cel mai important lucru pe care il pot face este sa isi dezvolte mintea. Poti oricand sa imbraci o rochie frumoasa, dar nu conteaza ce porti daca mintea ta nu este puternica. Nu exista nimic mai atragator, chiar fermecator, decat o femeie cu o vointa independenta si propriile opinii", a mai notat actrita.

Sursa foto: Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri