familia regala britanica
Divertisment

Familia regală britanică/ Getty Images

Ce fac membrii Familiei Regale Britanice in fiecare zi. Cu ce se ocupa, de fapt

Oameni din intreaga lume sunt obsedati de Familia Regala Britanica. Multi recunosc numele si chipurile regale, linia succesiunii la tron ​​si chiar poreclele rar folosite in intimitatea castelelor Windsor sau Kensington. In ciuda abundentei de fotografii si stiri, uneori e greu totusi sa definim ce fac de fapt membrii monarhiei.

Pentru ca ei nu trebuie sa-si faca griji in privinta banilor - intrucat sunt sustinuti atat de contribuabili, cat si de o avere masiva transmisa din generatie in generatie - nu trebuie sa munceasca. Deci ce fac zi de zi? Iata un ghid al indatoririlor regale.

Regina Elisabeta a II-a si activitatile ei

Calendarul Reginei este plin de diverse activitati cunoscute sub termenul de "angajamente". Angajamentele includ gazduirea sefilor de stat, efectuarea calatoriilor diplomatice, deschiderea de noi sesiuni ale Parlamentului, inmanarea premiilor pentru cetateni si multe altele asemanatoare.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Potrivit publicatiei The Telegraph, Regina a finalizat 341 de angajamente in 2015 - mai multe decat Printul Harry, Printul William si Kate la un loc. Impresionant pentru o femeie de 90 de ani, nu?

Regina trebuie sa fie neutra in toate problemele politice si nu poate vota, dar are un rol ceremonial in guvernul Regatului Unit. Ea deschide fiecare sesiune a Parlamentului si se intalneste cu premierul, precum si cu alti lideri mondiali. Orice legislatie adoptata de Parlament trebuie sa obtina si stampila sa de aprobare.

De asemenea, prezinta personal cetatenilor titluri de onoare. Da, asta include investirea unui cavaler.

In plus, ea este colonelul fortelor armate, prezideaza multe ceremonii militare si numeste noi arhiepiscopi sau episcopi ca guvernator suprem al Bisericii Angliei.

Activitatea ei caritabila este impresionanta: la 90 de ani, Regina avea sub patronajul ei peste 600 de organizatii, pe care Palatul a anuntat recent ca le va inmana o partial si altor membri ai familiei.

Ceilalti regali sunt acolo pentru a sprijini Regina si a-i tine locul

Regina nu poate fi in doua locuri simultan, asa ca se bazeaza pe restul membrilor Familiei Regale pentru a ideplini angajamente si a interactiona cu publicul. Ca echipa, Monarhia Britanica insumeaza aproximativ 2.000 de angajamente, in care distreaza 70.000 de invitati si raspunde la 100.000 de scrisori in fiecare an.

In total, exista aproximativ 3.000 de organizatii caritabile sub patronajul unui membru al monarhiei. Multi si-au fondat chiar propriile astfel de organizatii pentru cauze care le sunt dragi.

Sotul Reginei, Philip, de exemplu, participa la angajamente si are sub patronajul sau 800 de organizatii de caritate. Fiul cel mai mare al Reginei, Charles, face o multime de calatorii internationale cu sotia sa pentru a favoriza relatiile diplomatice. William si Kate au efectuat, de asemenea, o serie de turnee oficiale, inclusiv o calatorie recenta in Pakistan.

Cativa membri ai familiei au ocupat de-a lungul timpului slujbe non-regale: Edward, fiul cel mai mic al Reginei, a lucrat candva pentru compania de teatru a lui Andrew Lloyd Webber, in timp ce sotia sa avea propria agentie de PR.

Andrew, cel de-al doilea fiu al Reginei, a lucrat in Ministerul de comert si investitii internationale. Iar singura fiica a reginei, Anne, a fost o atleta olimpica la echipa ecvestra a Marii Britanii.

Familia are si o lunga istorie militara: Regina, toti cei trei fii ai ei, printul William si printul Harry au servit cu totii in fortele armate, desi niciunul nu mai este activ in prezent.

De fapt, in cea mai mare parte, membrii monarhiei au renuntat la interesele personale pentru a o sprijini pe Regina cu norma intreaga.

Exista cateva exceptii notabile: nepoatele reginei, printesele Beatrice si Eugenie, in prezent a saptea, respectiv a opta la tron, au slujbe de zi cu zi. Eugenie este partener asociat la o galerie de arta, potrivit Harper's Bazaar, iar site-ul printesei Beatrice sustine ca "lucreaza cu norma intreaga in lumea afacerilor".

Primul var al Reginei, printul Michael, are propria sa afacere de consultanta, iar sotia sa este designer de interior.

Foto: Guliver/ Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?