Printul Harry si Meghan Markle/ Profimedia
Divertisment

Printul Harry si Meghan Markle/ Profimedia

Ce se schimba dupa decizia Reginei Elisabeta in privinta ducilor de Sussex. Prima reactie a Printului Harry

Printul Harry si Meghan Markle au luat decizia de a renunta la calitatea de membri seniori ai Familiei Regale britanice, astfel ca Regina le-a facut pe plac si a decis ca titlurile lor sa fie retrase.

Noile modificari vor intra in vigoare in aceasta primavara si vor dura un an, cand familia regala va "revizui aranjamentul", a declarat o sursa pentru publicatia People. Cuplul va participa in continuare la evenimentele regale. Iata ce se va schimba si ce va ramane la fel dupa decizia de la Palatul Buckingham:

  • Harry si Meghan nu o vor mai reprezenta formal pe Regina Elisabeta, in ciuda faptului ca au fost interesati sa isi continue datoria fata de suverana Marii Britanii;
  • Cuplul nu isi va mai folosi titlurile regale, desi Harry isi va pastra statutul de membru al Familiei Regale;
  • Harry si Meghan doresc sa ramburseze cheltuielile pentru reamenajarea Frogmore Cottage si sa plateasca chirie pentru aceasta proprietate;
  • Ducii de Sussex nu vor mai fi sustinuti din bani publici;
  • Harry nu va mai fi nevoit sa isi indeplineasca indatoririle militare;
  • Cuplul va continua sa isi pastreze patronatele si asociatiile private.

Prima reactie a Printului Harry dupa decizia istorica

Printul Harry a vorbit despre "marea tristete" pe care i-a pricinuit-o decizia de a se retrage din Familia Regala.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

"Noi am sperat sa putem continua sa o reprezentam pe Regina, tarile Commonwealth si asociatiile mele militare, fara fonduri publice. Din pacate, acest lucru nu a fost posibil. Am acceptat acest acord stiind ca cine sunt cu adevarat nu se va schimba si voi ramane la fel de dedicat. Dar, sper ca va va ajuta sa intelegeti faptul ca a trebuit sa fac un pas inapoi in schimbul unei vieti mai linistite", a declarat el.

Sursa foto: Getty Images

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri