regina elisabeta blanuri
Divertisment

Desi in numeroase randuri, Regina Elisabeta a II-a a purtat blana naturala la evenimentele oficiale, incepand cu acest an, monarhul a decis sa opteze pentru blana sintetica.

Ce suma de bani pierde Regina din cauza pandemiei. Venituri considerabil mai mici pentru Familia Regala Britanica

Regina "valoreaza" 350 de milioane de lire sterline, iar subventia suveranei, platita anual de contribuabili, a fost de 82,4 milioane in 2019.

La averea ei se aduna si profitul din latura turistica a Monarhiei. Palatele regale sunt insa inchise acum vizitatorilor pentru a opri raspandirea virusului ucigas, ceea ce inseamna ca Regina nu va incasa veniturile obtinute din vanzarea biletelor de intrare.

Elisabeta a II-a ar putea pierde 18 milioane de lire sterline pe fondul pandemiei de coronavirus, a avertizat Lordul Chamberlain printr-un e-mail.

Anul trecut, turismul a generat peste 70 de milioane de lire sterline Familiei Regale, din vanzarile de bilete si suveniruri.

Potrivit presei britanice, Palatul Buckingham aduce in jur de 12 milioane de lire pe an, Castelul Windsor 25 de milioane, Holyroodhouse din Edinburgh 5,6 milioane, Royal Mews 1,6 milioane si Clarence House 132,000.

Intr-un e-mail catre personal, seful gospodariei regale a recunoscut ca veniturile vor scadea cu aproape o treime in acest an. El le-a mai spus angajatilor ca se va impune o inghetare a salariilor, precum si o inghetare a procesului de recrutare.

Lordul Chamberlain, seful gospodariei regale, a specificat in mesajul sau catre angajati: "Criza ne-a testat deja rezistenta, adaptabilitatea si pregatirea in multe moduri si la toate nivelurile organizatiei. De asemenea, a avut un impact semnificativ asupra activitatilor intregii administratii."

Echipa Reginei presupune aproximativ 500 de oameni, desi in prezent opereaza cu un "personal-schelet", format doar din cei de care este strict neoie.

In e-mailul sau, Lordul Chamberlain le-a subliniat ca toate cheltuielile vor fi reduse - o actiune care ar putea afecta renovarile de 33 de milioane de lire ale Palatului Buckingham.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri