meghan markle rochie de mireasa
Divertisment

Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018. / Foto: Profimedia

Cea mai frumoasă regină sau prințesă, potrivit științei. Cine le-a surclasat pe Kate Middleton și Meghan Markle

Conform algoritmului Greek Golden Ratio of Beauty Phi, nici Ducesa de Cambridge și nici fosta Ducesă de Sussex nu merită să ocupe poziția principală în topul celor mai frumoase regine sau prințese.

În schimb, Prințesa Diana e fruntașă în urma unor măsurători care se raportează la Secțiunea de Aur definită încă din timpul Greciei Antice de artiștii vremii.

Topul a fost compilat de doctorul Julian De Silva, specialistul în cosmetică facială și chirurgie plastică, folosind cele mai noi tehnici de mapare computerizată.

El a determinat că Prințesa Diana este cea mai atrăgătoare, urmată de Regina Rania a Iordaniei și de regretata Grace Kelly de Monaco. Meghan Markle și Kate Middleton s-au clasat pe al patrulea, respectiv al cincilea.

  • Iată topul întocmit de doctorul Julian De Silva:

Prințesa Diana - 89.05%

Regina Rania a Iordaniei - 88.9%

Grace Kelly, Prințesa de Monaco - 88.8%

Meghan Markle, Ducesa de Sussex - 87.4%

Kate Middleton, Ducesa de Cambridge - 86.8%

Ce este Secțiunea de Aur și cum se calculează?

Secțiunea de aur reprezintă o ecuație folosită de artiști și arhitecți ca ajutor în timpul creării capodoperelor lor. Raportul poate fi aplicat la orice și a fost folosit inclusiv de Leonardo Da Vinci pentru realizarea corpului bărbătesc perfect în celebra lucrare "Omul Vitruvian".

De atunci, oamenii de știință au adaptat formula matematică pentru a explica ce face o persoană frumoasă.

Se măsoară lungimea și lătimea feței cuiva și apoi se împart rezultatele, premisa fiind că, cu cât raporturile unei fețe sau ale unui corp sunt mai apropiate de numărul 1.618 (Phi), cu atât acestea devin mai frumoase.

Măsurătorile se fac de la linia părului frunții până la locul dintre ochi, de la locul dintre ochi la partea inferioară a nașului și de la partea inferioară a nasului până la partea inferioară a bărbiei. O persoană este considerată a fi mai frumoasă dacă numerele obținute la măsurătoare sunt egale.

Se acordă apoi atenție simetriei și proporției feței. Pentru ca un om să fie considerat "frumos", lungimea urechii trebuie să fie egală cu lungimea nasului, iar lătimea unui ochi trebuie să fie egală cu distanța dintre ochi.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri