Prinții William și Harry/ Getty Images
Divertisment

Prinții William și Harry/ Getty Images

Consultantul producătorilor serialului „The Crown”: Prinții William și Harry „s-au certat” în timpul funeraliilor bunicului lor

Întâlnirea prinţului William cu fratele său Harry, care a avut loc în contextul funeraliilor bunicului lor, prinţul Philip, nu a pus capăt neînţelegerilor dintre cei doi, notează People, potrivit Agerpres.

Într-un articol în Daily Mail, istoricul regal Robert Lacey - autorul volumului „Battle of Brothers” şi consultant al producătorilor serialului „The Crown”- afirmă că, deşi multe persoane sperau că respectivul moment „îi va aduce pe cei doi fraţi împreună într-o atmosferă de reflecţie”, rezultatul nu a fost deloc cel așteptat, transmite Agerpres.

Prinţii britanici au purtat o discuţie amicală în faţa capelei St. George, însă ulterior o ceartă a izbucnit între William şi Harry „la doar câteva minute după ce au pătruns în interiorul castelului şi s-au aflat departe de camerele de filmat”, a dezvăluit acelaşi istoric.

„Acolo s-au certat vehement, cum au mai făcut-o de altfel. Furia şi nemulţumirea dintre cei doi fraţi a crescut incredibil de mult. Prea multe cuvinte dure şi vătămătoare au fost spuse”, a declarat un prieten din anturajul familiei regale, citat de Robert Lacey.

Vezi și: Regina Elisabeta a II-a le întinde o mâna lui Meghan și Harry. Gestul suveranei britanice arată că vrea să fie pace în familie

Istoricul susține că cei doi nu au discutat cu tatăl lor, prinţul Charles.

„Nu a existat o reconciliere, nici vreo discuţie sau vreun 'mini-summit' în familie după funeraliile prinţului Philip din 17 aprilie. Conflictul dintre fiii prinţesei Diana, atât de amar divizaţi, nu pare să se încheie prea curând”, a scris Robert Lacey în articolul publicat în Daily Mail.

Neînțelegerile dintre cei doi fraţi au izbucnit după ce William şi-a exprimat îngrijorarea faţă de rapiditatea cu care evolua relaţia lui Harry cu Meghan Markle, înainte de nunta lor care a avut loc în mai 2018. Situaţia s-a agravat în octombrie 2018, când William a aflat despre acuzaţiile de intimidare şi hărţuire formulate de angajaţi ai casei regale la adresa cuplului Harry-Meghan. 

În plus, reconcilierea a fost îngreunată de distanţa dintre cei doi prinți - Harry s-a mutat în California alături de soţia lui - şi de dificultăţile de călătorie provocate de pandemia de coronavirus.

Acum toată lumea speră la o împăcare în 1 iulie, când cei doi frați vor asista la inaugurarea unei statui dedicate mamei lor, prinţesa Diana, în grădinile de la Kensington Palace, în cadrul unui proiect pe care Harry şi William l-au coordonat împreună în ultimii ani.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri